Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Energiecontract

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een energiecontract?

Denk je aan het veranderen van je energieleverancier? Energierekeningen zijn de grootste zorg voor consumenten, maar er zijn aanzienlijke besparingen te behalen door over te stappen naar een nieuw energiecontract. Of het nu zakelijke energiekosten zijn voor de opvallende gevelreclame van het pand en de airco die in hete zomers aardig wat over uurtjes maakt of je privé energiekosten, wat bespaard kan worden is altijd mooi meegenomen! Kijk hoeveel je kunt besparen door over te schakelen naar een beter energiecontract door een check uit te voeren via een energievergelijkingscalculator. Bekijk ook deze website.

Wat heb je nodig om over te schakelen?

Controleer voordat je overschakelt of je kosten moet maken voor het annuleren van je huidige energiecontract. Exit-tarieven zijn gebruikelijk bij vaste tarieven als je vroeg overstapt.

Om van energieleverancier te veranderen, hebt je de volgende informatie nodig:

  • Jouw postcode.
  • Huidige gas- en elektriciteitsleverancier en de naam van je tarief (bekijk je laatste factuur of neem contact op met je leverancier).
  • Hoeveel je uitgeeft (of gebruikt in kilowattuur – kWh) op gas en elektriciteit. Je kunt dit vinden op recente facturen of op de jaarlijkse energieverklaring die door je leverancier is verzonden.
  • Je bankgegevens als je besluit om over te stappen en wilt betalen met automatische incasso.

Voer je gegevens in bij een energievergelijker, deze zal berekenen welke opties het beste voor je zijn. Op de resultatenpagina kun je de nieuwste deals vergelijken, ze vermelden de tariefgegevens en een sterrenwaardering voor elke leverancier. Selecteer het gewenste tarief en de leverancier en volg de instructies om het overstappen te voltooien. Je nieuwe energieleverancier organiseert de overstap. Je moet op verzoek meterstanden voorleggen en openstaande rekeningen afhandelen met je oude leverancier.

 Bespaar eenvoudig veel geld

Als je nog nooit van leverancier bent veranderd, of niet bent overgestapt in de afgelopen jaren, bespaar je vrijwel zeker geld op je energierekening door naar een ander energiecontract te gaan. Van degenen die zijn overgestapt, vonden negen van de tien het proces eenvoudig.

admin

Geef een reactie