Bereik het maximale

Agile werken en scrum: de sleutel tot adaptief werken

Succesvolle ondernemingen zijn constant op zoek naar methoden om effectiever, efficiënter en doelgerichter te kunnen werken. Daarvoor bestaan er meerdere methoden die ieder effectief kunnen zijn om deze doelen te bereiken.

Agile werken en scrum: de sleutel tot adaptief werken

Succesvolle ondernemingen zijn constant op zoek naar methoden om effectiever, efficiënter en doelgerichter te kunnen werken. Daarvoor bestaan er meerdere methoden die ieder effectief kunnen zijn om deze doelen te bereiken.

Een beweging die echter veel tractie heeft gekregen is die van het agile werken. Dit paraplubegrip betekent in feite dat een onderneming op een dusdanige manier werkt, dat het snel aanpassingen kan maken wanneer de situatie hierom vraagt. Het bedrijf is dus ‘behendig’, de vertaling van agile.

Wat agile werken inhoudt

Agile werken is het snel kunnen aanpassen op de gepresenteerde situatie. Dit kan een nieuwe wens zijn van de klant, andere wetgeving, bevindingen die invloed hebben op eerder gemaakte keuzes en andere situaties die aanpassing vereisen.

In veel gevallen zitten deze veranderingen ook in de markt, innovatie, concurrentie en vraag vanuit de doelgroep. Bedrijven die niet tijdig in staat zijn zich aan te passen, en dus niet agile zijn, dreigen ten onder te gaan. Voorbeelden van toonaangevende bedrijven die niet tijdig in staat waren aanpassingen toe te passen, zijn BlackBerry, Nokia, V&D en recentelijk bijna HEMA.

Door agile te werken kan er snel geschakeld worden, wat kan leiden het overleven van het merk, maar soms ook snelle groei van het merk.

Een methode binnen agile werken die bijzonder vaak wordt toegepast is scrum.

Scrum methode: de basis

Scrum is een werkmethode ontwikkeld in de IT-wereld in de jaren tachtig. Sindsdien is het echter relatief eenvoudig toe te passen in iedere branche. Omdat de beginselen vrij algemeen zijn, is het in veel gevallen niet lastig om scrum toe te passen in de meest uiteenlopende branches en markten.

Bij scrum wordt er gewerkt in relatief kleine scrum teams, vaak niet groter dan tien man. Hierin is een zogenaamde scum master actief (een dienende leider), de scrum product owner (kwaliteitsbewaker product) en het scrum team (verschillende rollen).

Ieder scrum team werkt in zogenaamde sprints, die vaak één tot enkele weken duren. Na afloop van iedere sprint is er een tastbaar resultaat. Bijvoorbeeld een eindproduct of een tussenproduct van de datgene dat het bedrijf produceert of aanbiedt.

Werknemers kunnen de principes van scrum leren bij een gecertificeerde cursus. Afhankelijk van de opleiding die wordt gevolgd, bijvoorbeeld scrum basis of scrum master, ontvangt de deelnemer na een cursus van één of twee dagen een diploma. Een dergelijk diploma is steeds vaker vereist om aan de slag te gaan bij bedrijven, omdat scrum steeds vaker wordt toegepast als werkmethode.

admin

Geef een reactie