Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Waarom je nog steeds offline marketing moet inzetten

Er zijn twee soorten marketing: online- en offline marketing. De laatste jaren wordt er steeds meer tijd en geld besteed aan online marketing, maar toch is offline marketing ook nog steeds erg belangrijk. Een combinatie van beide is het beste. Althans, als jouw doelgroep ook online te bereiken is. De benadering van de doelgroep is afhankelijk van waar je deze groep kan bereiken. Ook is het van belang om goed te onderzoeken wie je doelgroep is. De gebruiker hoeft namelijk niet direct de doelgroep te zijn. Denk maar eens aan babykleding.

In dit artikel geven we je 3 redenen waarom offline marketing nog steeds erg belangrijk is.

Je wordt onthouden

Bij een online benadering word iemand vaak samen met duizenden anderen benaderd. Een advertentie die diegene op een website ziet, zien anderen ook. Doordat een bezoeker zoveel advertenties ziet en deze niet altijd relevant zijn is de kans groot dat je niet onthouden wordt. Bij een offline benadering door bijvoorbeeld het geven van een visitekaartje word je onthouden. Iemand neemt het kaartje mee en wellicht ligt deze weken in de woning van de ontvanger. Zo wordt deze persoon continu herinnert aan de ontmoeting.

Het vertrouwen winnen

Een offline benadering is vaak persoonlijk. Online zijn tegenwoordig erg veel methodes waarmee een groot aantal personen benaderd kan worden. Ook deze groep is te selecteren waardoor de doelgroep gericht benaderd kan worden. Toch is het geen persoonlijke benadering. Wanneer er wordt gekeken naar de verschillende marketingmiddelen blijft mond-tot-mond reclame één van de beste middelen. Dit komt ook weer door het vertrouwen dat je hebt in een bekende. Wanneer zijn/haar ervaring goed is met een bedrijf, product of dienst vertrouw je diegene.

Het gaat vaak om de beleving

De producten die je in een fysieke winkel kan kopen kan je vaak ook online bestellen. Het aanschaffen van een product in een winkel gaat niet alleen om de aanschaf van het product, het gaat ook om de hele beleving er om heen. In een warenhuis zie je vaak dat er meerdere zintuigen worden geprikkeld. Je kan er bijvoorbeeld ook lunchen.

admin

Geef een reactie