Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Hoe word je de beste project manager?

Steeds meer bedrijven werken op basis van projecten. Dit klinkt misschien makkelijker dan dat het is. Als projectmanager moet je namelijk overal van op de hoogte zijn en zorgen dat alles soepel verloopt. Hieronder lees je een aantal stappen hoe jij het meest efficiënt te werk kunt gaan als project manager.

Stap 1. Het juiste gereedschap

Voordat je überhaupt begint aan een project als projectmanager is het handig om jezelf te verdiepen in de verschillende tools die beschikbaar zijn. Er zijn meerdere project management software pakketten beschikbaar, waarbij sommige op een specifieke markt gericht zijn. Een goed begin is het halve werk dus kijk goed welke software het beste bij jouw branche en project past.

Stap 2. Het team

Nadat je de juiste software hebt uitgekozen is het zaak om een capabel team samen te stellen. Waarbij iedereen een goede toevoeging is aan het einddoel van dit project. Probeer dus mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te zetten zodat iedereen zijn of haar kwaliteiten versterkt worden. Zorg dat je een team bij elkaar hebt dat jij vertrouwd en dat goed samen kan werken.

Stap 3. Taakverdeling

Op een boot kan er ook maar één kapitein zijn dus probeer ook binnen jouw eigen project team de taken zo goed mogelijk te verdelen. Zorg dat het duidelijk is voor iedereen wat er moet gebeuren en wie daar het meest geschikt voor is. Vaak kan dit ook verdeeld worden binnen de door jouw gekozen software. In de door jou gekozen software kan je verschillende dingen afstemmen en kan elke collega inzien wat hij of zij moet doen tijdens het project.

Stap 4. Afronding

Nadat het project is afgelopen is het belangrijk om al het papierwerk ook netjes af te ronden. Facturen moeten worden verstuurd en rapporten moeten worden opgemaakt. Als je een compleet software pakket hebt gekozen zitten er als het goed is project management tools bij inbegrepen waarmee je dit gemakkelijk kunt afronden. Zo hoef je niet zelf aan de slag met Word templates of Excel tabellen. Daarnaast is die facturatie vaak zo afgerond en kan je weer snel aan de slag voor de volgende klant.

 

admin

Geef een reactie