Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Laat je freelance merk groeien met deze 5 tips 

Voor een freelancer is personal branding ook belangrijk. Met personal branding laat je zien wat jouw meerwaarde is en onderscheid je jezelf van anderen. Hierdoor ben je benaderbaar en het vertrouwen stijgt. Maar toch vinden veel freelancers dit niet altijd gemakkelijk. Daarom vijf tips om jouw merk laten groeien!

1. Waardevolle content en consequent zijn 

Zeg je freelancer, dan zeg je expert. Deel daarom op je website, social media en andere kanalen waardevolle informatie. Welke informatie interessant is voor jouw volgers? Maak eens een mindmap van jouw doelgroep en kijk welke thema’s zij interessant vinden. Kies daaruit de belangrijkste en werk deze uit tot de basis van jouw zakelijke content. Vergeet niet alleen interessante informatie te delen, maar deel ook emotie zoals jouw enthousiasme. 

2. De ideale volger

Door de loop van de jaren heen heb je verschillende volgers verkregen op bijvoorbeeld LinkedIn. Vrienden van vroeger, oud-klanten, oud-collega’s en ga zo maar door. Ze zijn bevriend met jou op jouw online kanalen. Natuurlijk kun je niet voor iedereen goede content maken. Dat is logisch. 

 

Maar leg ook zeker niet de focus op je bestaande netwerk, maar op de ideale volger. Wie zou jou moeten volgen? Door aantrekkelijke content te maken voor mensen die je daadwerkelijk wilt aantrekken, trek je ook de juiste mensen aan. 

3.  Interactie 

Je kunt enorm veel moeite doen om zichtbaar te worden, maar zonder interactie is het slechts eenrichtingsverkeer. Maak content die interactie uitlokt. Ga online het gesprek aan met je volgers. Reageer, like en deel! Alleen zo leren mensen jou kennen. Daarnaast kun je op deze manier altijd het gesprek aangaan met een potentiële nieuwe klant.

4. Jouw verhaal

Jouw verhaal laat zien wat je drijfveren zijn, welke mening je hebt en welke successen je hebt gehad. Maar deel niet alleen deze momenten,  deel ook leermomenten. Dit is ontzettend waardevol. Niet alleen omdat jij ervan hebt geleerd, maar ook omdat anderen ervan kunnen leren. Daarnaast laat je jouw groei zien. Maak dus een eerlijk verhaal over jezelf en laat zien wie jij bent. Deel jouw unieke verhaal om verbinding aan te gaan. 

5. Wees persoonlijk

Niets is zo vervelend als mensen die je niet meer herkennen. Zorg ervoor dat je mensen onthoud, zodat als je ze weer treft je iedereen persoonlijk aan kunt spreken. Dit doe je door regelmatig contact te zoeken met je netwerk. Zo blijf je ook goed op de hoogte van iedereen. 

Geef je netwerk een goed gevoel. Communiceer eerlijk en help mensen. Op deze manier is de verbinding tussen jou en je netwerk stukken groter. Daarnaast is die nieuwe klus dan ook sneller in zicht!

Gratis stockfoto met aantekeningen, achteraanzicht, afstandswerk

admin

Geef een reactie