Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Wat is milieumanagement?

Met de natuurbranden in Australië is het maar weer eens duidelijk geworden hoe belang het is dat we als maatschappij zo snel mogelijk opzoek moeten gaan naar duurzame oplossingen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen nieuw onderwerp maar het wordt nu tijd dat bedrijven dit gaan zien als de standaard en niet als een leuk extraatje voor de marketing. Er zijn veel meer oorzaken voor de opwarming van de aarde, maar door zelf fanatiek aan de slag te gaan MVO draag jij in ieder geval je steentje bij. Door het implementeren van nieuwe processen is het mogelijk om MVO te verwerken in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Milieumanagement

Maar waar moet je beginnen? Dit is een vraag waar veel mensen op vastlopen. Een mogelijke start is het behalen van het ISO 14001 certificaat. Als je als organisatie over dit certificaat beschikt kan jij aantonen dat jij voldoet aan de internationale standaarden op het gebied van milieumanagement. Om dit certificaat te behalen wordt er door een certificeringspartij handvaten gegeven om jou te helpen met het verbeteren van de processen. Als de ISO 14001 geïmplementeerd is in de organisatie dan is het mogelijk om te ondernemen op een gecontroleerde wijze waarbij organisaties minder invloed hebben op het milieu.

Behouden van kwaliteit

Veel mensen in het bedrijfsleven denken nog steeds dat MVO alleen maar geld kost. Zij denken dat bij het invoeren van MVO jezelf uit de markt prijst. De gedachtegang is dat de kosten die gemaakt moeten worden bij MVO verwerkt moeten worden in de verkoopprijs om zo de kosten te denken. Het tegenovergestelde is echter waar. Veel bedrijven kiezen er namelijk steeds vaker bewust voor om niet meer samenwerken met bedrijven die MVO niet serieus nemen. Om de kwaliteit van jouw product te behouden jezelf niet uit de markt te prijzen is het belangrijk dat de bedrijfsprocessen juist verbeterd worden met de invoering van MVO. Om de kwaliteit van een organisatie te behouden kan het behalen van het ISO 9001 certificaat een goed uitgangspunt zijn.

Wat zijn de eerste stappen die jij gaat ondernemen om er voor te zorgen dat de footprint van je organisatie wordt verminderd?

admin

Geef een reactie