Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Wat zijn de voordelen van webmail?

Wat zijn de voordelen van webmail?

Wanneer je een internetaansluiting hebt, dan heb je ook altijd de beschikking over een e-mailadres van je provider. Of je dit gebruikt moet je natuurlijk zelf bepalen, er zijn ook mensen die liever een algemeen mailadres gebruiken van bijvoorbeeld Hotmail of Gmail. Maar het gebruik van het mailadres dat je van je provider krijgt biedt veel voordelen. Je kunt heel eenvoudig het mailadres instellen op je mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet. Dankzij deze technologie wordt webmail vandaag de dag minder vaak gebruikt dan vroeger. Maar toch kan webmail voordelen hebben.

Je mail bekijken via een veilige verbinding

Als je onderweg bent dan kun je natuurlijk je smartphone gebruiken om je mail te checken. Maar houd er dan wel rekening mee dat je vaak gebruik maakt van een onveilige verbinding. Dit kan betekenen dat als je een mail leest of beantwoordt, de informatie in verkeerde handen valt. Dat wil je natuurlijk niet als het om vertrouwelijke berichten gaat. Een reclamemail is niet zo spannend, maar een e-mail van je werk met vertrouwelijke informatie, of een bericht van je arts, is een heel ander verhaal. Dan is het veiliger om gebruik te maken van een beveiligde verbinding en in te loggen op je webmail om mail te lezen of te beantwoorden.

Zo log je in op je webmail

Op Online Webmail Inloggen leggen we je uit hoe webmail werkt. Als je gebruik wilt maken van je webmail ga je naar de website van je provider. Inloggen op XS4all webmail doe je dus vanaf de website van deze provider. Je kunt via de webmail gebruik maken van vrijwel dezelfde mogelijkheden als wanneer je een mailprogramma gebruikt. Je kunt ook alle berichten lezen die je hebt ontvangen en verstuurd. Dat komt omdat alle berichten op de server bij je provider blijven staan. Dit systeem heet IMAP en zorgt ervoor dat je mailberichten overal kunt lezen. Vroeger was het zo dat mail bij het ‘binnenhalen’ van de server werd gedownload. Je kon zo’n mail dan alleen lezen op de computer waar je het bericht op had ontvangen.

Webmail kun je wereldwijd gebruiken

Mocht je denken dat het nut van webmail inmiddels wel is achterhaald, vergis je dan niet. Stel je bent ergens waar je geen internetbereik hebt met je smartphone. Maar in het hotel is wel een computer beschikbaar met een vaste verbinding. Dan kun je toch via je webmail het thuisfront laten weten dat alles goed met je gaat. En als je ergens bent waar mobiel internet erg duur is dan kun je webmail gebruiken om contact te houden met iedereen. Tot slot is een wat langer bericht schrijven op een toetsenbord vaak een stuk prettiger dan op je smartphone of tablet. Overigens kun je webmail ook prima gebruiken via de browser op je mobiele apparaat. Ideaal als het geheugen vol zit en je geen ruimte hebt voor een mailprogramma. Webmail is dus nog lang niet overbodig geworden.

 

Metatitel: Maak jij gebruik van de webmail van XS4all?
Metatekst: Op Online Webmail Inloggen leggen we je graag uit hoe webmail werkt en wat de voordelen zijn. Webmail kan in verschillende situaties goed van pas komen.

 

admin

Geef een reactie