Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

3 manieren om met prepaid te besparen

Met een prepaid simkaart is het mogelijk om op je toestel te internetten, bellen, en sms’en, zonder dat je hiervoor een contract moet afsluiten of abonnement voor nodig hebt. De kaart laad je van tevoren op met een bepaald tegoed, waarna je gebruikt kunt maken van de hierboven genoemde mobiele diensten. 

Bij het gebruik van een prepaid simkaart is het interessant om te weten op welke manier besparen mogelijk is. Daarom lees je in dit artikel 3 manieren om met prepaid te besparen!

Besparen met prepaid

Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat je voordeliger uitkomt bij het gebruiken van een prepaid simkaart. Hieronder lees je drie manieren om te besparen met prepaid:

 

  1. Kies voor een voordelige provider
  2. Schaf prepaid bundels aan
  3. Zet mobiele data alleen aan als je het gebruikt

1. Kies voor een voordelige provider

Allereerst is het verstandig om voor een voordelige provider van prepaid simkaarten te kiezen. Hierbij zijn de prepaid tarieven van aanbieders vooral van belang. Bij welke provider kun je voordelig bellen, sms’en en internetten? Als je goedkoper kunt uitkomen door van provider te veranderen, dan is het verstandig om dit te doen. Bovendien is dit met prepaid eenvoudig. Je zit nergens aan vast, dus je kunt direct voor een andere provider kiezen. Dit kan ook gewoon met nummerbehoud.

 

Aangezien aanbieders van prepaid simkaarten verschillende tarieven hanteren, is het aangeraden om goed tarieven te vergelijken.

2. Schaf prepaid bundels aan

Zodra je je prepaid kaart met een bepaalde tegoed hebt opgewaardeerd, kun je ervoor kiezen om tegen de reguliere prepaid tarieven te bellen, sms’en, en internetten, of om prepaid bundels aan te schaffen. Hierbij krijg je voor een bepaalde periode een vaste hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s. 

 

Prepaid bundels zijn meestal 30 dagen geldig. Omgerekend betaal je minder per sms, minuut, en MB. Hierdoor zijn prepaid bundels voordeliger dan reguliere prepaid tarieven. Wel is het van belang om er rekening mee te houden dat je na de bundel periode niks kunt meenemen, en dus overgebleven minuten / sms’jes / MB’s kwijt raakt.

3. Zet mobiele data uit en gebruik databesparing

Op je telefoon dien je de instelling ‘Mobiele data’ aan te zetten om gebruik te maken van internet van je mobiele provider. Als deze instelling echter aan blijft staan terwijl je geen gebruik maakt van mobiel internet, kan er alsnog tegoed van je prepaid simkaart worden verbruikt. Dit komt doordat applicaties bijvoorbeeld op de achtergrond nog aan staan, of omdat ze automatisch geüpdate worden, waarbij gebruik wordt gemaakt van mobiele data.

 

Wil je dit voorkomen, zet dan mobiele data uit en maak gebruik van databesparing. Zo kun je het bovenstaande voorkomen en besparen met prepaid.

admin

Geef een reactie