Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

De voordelen van je eigen dashboard ontwerpen

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van Power BI. Power BI is een programma van Microsoft, waar je veel handige dingen mee kunt doen. Het is een gebruiksvriendelijk programma, waarmee je veel inzichten binnen jouw bedrijf, of het bedrijf waar jij werkt, kunt krijgen. Wil je weten wat de voordelen zijn van Power BI, waarom het handig is om een eigen dashboard te ontwerpen en hoe je dat kunt leren? Weet je nog niet wat power BI is? Informeer naar een power bi training en lees snel verder!

Wat is Power BI?

Power BI is een programma, dat bepaalde data omzet in een overzichtelijk resultaat. Data verzamelen is heel belangrijk. Dat wist jij als bedrijf waarschijnlijk al. Wat doe je vervolgens met die data? Het is eigenlijk de bedoeling, dat je als bedrijf gaat groeien. Hoe doe je dat? Het programma Power BI, helpt jou daarbij. Je kunt heel gemakkelijk van data, een grafiek of schema maken. Power Bi zorgt er dan voor dat dit er visueel aantrekkelijk uitziet en dat je snel en overzichtelijk kan zien wat er speelt binnen jouw bedrijf.

Een power BI dashboard is een onderdeel van het programma. Het is eigenlijk één scherm, waarin je een hoop verschillende grafieken en schema’s kunt zien. Deze grafieken en schema’s werken samen. Ze staan in verbinding met elkaar en vertellen zo een verhaal.  Met die informatie kun je precies zien hoe jouw bedrijf er voor staat. Wat zou je eventueel nog anders kunnen doen? Hebben misschien bepaalde acties in het verleden geholpen met dit probleem? Dit kun je allemaal zien, als je overzichtelijke grafieken en schema’s hebt.

De voordelen van Power BI

Power BI wordt vaak gezien als gebruiksvriendelijk. Zo zijn rapporten en dashboard heel makkelijk te delen. Je kunt ook snel en makkelijk leren hoe je een rapport of dashboard maakt. Daarnaast kun je overal en altijd bij jouw gegevens. Heb je dus een rapport of dashboard gemaakt, wat je onderweg even wilt gebruiken? Geen probleem!

Daarnaast vinden veel bedrijven dat Power BI een goede vervanging is voor dure licenties. Power BI heeft veel mogelijkheden en is een erg breed programma. Andere programma’s, zijn misschien niet zo breed. Dan moet je betalen voor misschien wel drie verschillende programma’s, voordat je hetzelfde effect met Power BI krijgt.

Een power BI dashboard maken

Wanneer je over het programma Power BI beschikt, is het handig om zelf ook een dashboard te kunnen maken. Zoals al gezegd, is dat niet al te moeilijk. Het is niet zo dat je een expert hoeft te laten komen om een mooie en professionele dashboard te maken. Dat kan jij al heel makkelijk zelf. Je hoeft alleen maar te weten hoe je dat doet.

Weet je nog niet hoe je dit je eigen kunt maken? Zoek bijvoorbeeld naar leer power BI en je vindt genoeg informatie over het onderwerp. Je kunt, door bijvoorbeeld het volgen van een training, leren hoe je een dashboard maakt. Deze trainingen zijn vaak niet te lang en hebben een goede prijs. Dit komt, omdat het helemaal niet heel moeilijk is om jouw eigen dashboard te maken. Het is alleen wel handig, als iemand je uitlegt hoe de dingen moeten. Iemand die er net even wat meer verstand van heeft. Die persoon kan jou een duwtje in de rug geven. Je leert dan precies hoe alles werkt en krijgt handige tips die je kan gebruiken. Zo kun jij binnen no-time, zelf aan de slag!

 

admin

Geef een reactie