Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Heb je een zittende baan? Zorg dan voor de juiste bureaus en stoelen

Wanneer je een kantoorbaan hebt of als je zittend werk uitvoert, is het belangrijk om mogelijke nek- en rugklachten zoveel mogelijk te voorkomen. Als je 4 tot 5 dagen per week 8 uur per dag werkt en dus zittend doorbrengt, zijn ergonomische kantoormeubelen onmisbaar. Er bestaan speciale winkels en bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van fysiek gezonde kantoormeubelen. In deze blog lees je wat een sta-zit bureau is en wat de voordelen ervan zijn. Verder lees je aan welke eisen een ergonomische bureaustoel moet voldoen en hoe je aan een kwalitatieve en vooral betrouwbare variant kunt komen.

Wat is een zit-sta bureau en waarom is dit beter voor je lijf?

Er gaat niets boven je gezond en fit voelen. Wanneer je er in je vrije tijd moeite in steekt om je goed in je vel te voelen, zou het zonde zijn als je kantoorbaan of het zittende werk dat je doet roet in het eten komt gooien. Ben je op zoek naar kwalitatieve en gezonde kantoormeubelen? Dan is een zit-sta bureau wellicht iets voor je! Een zit-sta bureau biedt je namelijk de mogelijkheid om zowel staand als zittend te werken.

Bovendien kun je het bureau op jouw ideale hoogte instellen, zodat je minder last hebt van rug- en nekklachten. Wanneer je soms staand werkt, zou je ook nog een loopband onder je bureau kunnen monteren. Zo kun je in beweging blijven terwijl je klanten belt om mails beantwoord.

Waar dient een ergonomische bureaustoel aan te voldoen?

Wist je dat een gekeurde ergonomische bureaustoel aan allerlei strenge eisen moet voldoen? Het is belangrijk dat jij als klant kunt checken of de bureaustoel die je koopt, wel echt gezonder voor je is. Denk hierbij aan eisen voor de afmetingen, de verschillen in hoogten en welk soort rug- en armleuning je erbij krijgt. De zithoogte moet bijvoorbeeld altijd tussen de 41 en 55 centimeter te verstellen zijn. Verder moeten de zijkanten van de boven- en onderkant van de rugleuning zijn afgerond en moeten zelfs de armleuningen verstelbaar zijn. Wanneer je zeker wil zijn van een ergonomische bureaustoel van kwaliteit, dien je een erkende verkoper om advies te vragen.

Wanneer je voor een ergonomische bureaustoel kiest, kun je nek- en rugklachten voorkomen, heb je altijd een gezondere werkhouding en help jij jezelf om je spieren en gewrichten gezond te houden, terwijl je toch het grootste gedeelte van je werkdag zittend doorbrengt.

admin

Geef een reactie