Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Introduceer het Onboarding programma aan jouw nieuwe medewerkers

Je hebt alle tijd en energie geïnvesteerd om te komen waar je nu bent: je eigen bedrijf waar je naar hartenlust je producten en diensten verkoopt. Je bent trots op wat je hebt opgebouwd en iedere ochtend begin je vol energie om er weer een mooie dag van te maken. Lopen de zaken zo goed dat je niet langer als eenmansbedrijf aan de slag kunt? Dan wil je goede medewerkers in dienst nemen die met minstens zoveel zin en energie hun werk doen in jouw bedrijf. Maak het jezelf dan gemakkelijker met het Onboarding programma van Simenco.

Misschien heb je al ervaring in het zoeken naar geschikte werknemers en heeft dat positief uitgepakt. Dan zul je in ieder geval hebben opgemerkt dat de inwerkprocedure de nodige tijd kost. De investering in een nieuwe medewerkers is de moeite waard als je er op termijn van kunt profiteren. Maar helaas kun je bij het aannemen van een nieuwe werknemer niet in de toekomst kijken om te bepalen of de samenwerking vanuit beide kanten bevalt. 

Maak je gebruik van het Onboarding programma van Simenco, dan gaat de inwerkprocedure voor een nieuwe medewerker er efficiënter en effectiever uitzien. In deze blog lees je over het Onboarding programma en wat de voordelen zijn wanneer je het inzet voor jouw onderneming.

Pas jij je inwerkprocedure aan?

Afgaande op de motivatiebrief en cv die je van de sollicitant ontvangt, maak je de keuze om hem uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. De informatie die je via deze procedure krijgt, zegt veel over de persoon achter de brief en cv. En tijdens het eerste gesprek kom je algauw nog meer te weten over zijn achtergrond én over zijn sociale vaardigheden. Toch zijn deze contactmomenten mogelijk te kort om met zekerheid te zeggen of hij past bij de functie en het bedrijf. 

Om hier achter te komen, gebruik je het Onboarding programma. Dit is een proces waarin nieuwe medewerkers effectief worden ingewerkt door bepaalde games. De kernwaarden van het bedrijf worden op heel praktische manier overgebracht en met simulatieoefeningen toegepast. Klinkt spannend voor een nieuwe medewerker, maar hij kan in een veilige omgeving heel gericht oefenen met de dagelijkse realiteit van de werkvloer. 

Maar ook voor medewerkers die al langer in dienst zijn, kunnen bedrijfssimulaties en -games van toepassing zijn. Krijgt een van je werknemers een nieuwe functie of gaan jullie werken met een nieuw systeem? Dan kunnen de serious games van Simenco bijdragen aan een sneller en efficiënter leerproces. 

De voordelen van het Onboarding programma

Maak je gebruik van het Onboarding programma als standaard inwerkprocedure, dan zul je merken dat nieuwe werknemers sneller en beter hun plek vinden binnen je bedrijf. Bovendien kun je van beide kanten eerder bepalen of de functie waar aanvankelijk op is gesolliciteerd, inderdaad past bij de nieuwe werknemer. Met het Onboarding programma profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je nieuwe medewerker kan met het Onboarding programma oefeningen doen die aansluiten bij de werkzaamheden van het bedrijf. Door in een veilige omgeving realistische cases uit te voeren, zal hij de manier van werken ervaren en kan hij laten zien wat hij kan. Het is een inspirerende tool die persoonlijk afgestemd kan worden op de medewerker.
  • Door het Onboarding programma te volgen en daarmee direct de werkzaamheden van het bedrijf uit te oefenen, maakt de nieuwe medewerker sneller onderdeel uit van het bedrijf. Hij leert in relatief korte tijd het bedrijf en zijn nieuwe collega’s kennen. 
  • Een effectieve en praktische inwerkperiode zorgt ervoor dat de nieuwe werknemer sneller leert en dat de nieuwe informatie goed blijft hangen. Dat maakt dat het minder tijd kost om hem de kneepjes van het vak te leren, voordat hij op eigen kracht aan de slag mag.
  • Een kortere inwerktijd betekent ook lagere kosten. Je hebt minder tijd nodig voordat je jouw nieuwe medewerker vol kunt inzetten in het bedrijf. En je kunt eerder bepalen of hij inderdaad geschikt is voor de functie. Dat zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te wisselen van werknemers, omdat je niet naderhand erachter komt dat het hem toch niet wordt met deze werknemer.

Maak vanaf nu gebruik van het Onboarding programma van Simenco

Wil je niet langer onnodig tijd steken in een te lange inwerkprocedure voor nieuwe medewerkers? Zet dan het Onboarding programma van Simenco in. Een effectieve inwerktijd die resulteert in een werkzame relatie tussen jou en je nieuwe medewerker. Wil je meer weten over het Onboarding programma en hoe je het kunt implementeren in jouw inwerkprocedure? Neem vrijblijvend contact op met de specialisten van Simenco. Dan maken jij en je nieuwe medewerkers er straks dankbaar gebruik van.

admin

Geef een reactie