Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Jouw fotografie productie uitbesteden of niet?

Soms sta je voor een dilemma. Je wilt iets of iemand goed op de plaat vastleggen, maar twijfelt nog of je de fotografie productie uit gaat besteden of dat je hem zelf gaat maken. Een foto maken is immers niet moeilijk. Richten, scherpstellen en de knop indrukken. Maar heb je dan ook de beste foto, het mooiste schot en de meest creatieve uitvoering gemaakt?

Tijd om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Hierna kun je beslissen of je jouw fotografie productie gaat uitbesteden of dat je hem zelf kan maken.

Creativiteit en fotografie

Een goede fotograaf weet van te voren wat hij vast wilt leggen. Door vanuit andere hoeken te fotograferen, kun je verschillende sferen vast leggen. Door met de sluitertijd te spelen, maak je verrassende foto´s. Daarnaast zorgen accessoires voor nog leukere foto´s. Er zit een enorm verschil tussen foto´s maken en fotograferen.

Apparatuur en materialen

Heb je de juiste spullen in huis? Behalve een camera is belichting essentieel voor een mooie foto. Een lichtmeter, statief, lampen of softboxen zijn belangrijke attributen voor een fotoshoot. Bij portretfotografie kan je niet zonder een achtergronddoek en bij productfotografie zorgt een fotografie box dat alles zonder schaduw gefotografeerd wordt. Beschik je over de juiste apparatuur, dan is zelf fotograferen een optie. Heb je dit niet in huis, dan is het verstandiger om de fotografie productie uit te besteden.

Voor welke gelegenheid is de fotografie productie?

Is er geen speciale gelegenheid voor de fotosessie? Dan is het waarschijnlijk leuk om de foto´s zelf te schieten. Lukt het niet, of zie je naderhand dat de foto vanuit een andere hoek beter is, dan maak je hem gewoon opnieuw. We hoeven tegenwoordig geen fotorolletjes meer af te drukken. Maar bij sommige fotomomenten heb je maar één kans. En het zou vervelend zijn als je dit moment net mist. Je wilt echt niet dat bij het Ja-woord de bruid of bruidegom met de ogen dicht gefotografeerd worden. En een ongewenste schaduw staat niet zo fraai op een foto. Bij new born- of huisdieren fotoshoot moet je snel handelen. Je moet precies op het juiste moment in actie komen om die ene vertederende foto te schieten. Een goede fotograaf heeft oog voor details. Terwijl de huis-tuin en keuken fotograaf achteraf pas ziet, waar hij op had moeten letten.

Tijd om de balans op te maken.

Ga je het zelf doen of is de fotografie productie uitbesteden een beter alternatief. Want de perfecte foto is het geld echt waard.

Bron: Diepzeekonijn.nl

admin

Geef een reactie