Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Nieuwe bedrijfsruimte zoeken? Let ook hier op

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Verhuizen vergt nou eenmaal tijd en je wilt natuurlijk wel helemaal op je plek zitten. Wat de punten zijn waar je op moet letten leggen we je graag in dit artikel uit.  

Huren of kopen?

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een bedrijfsruimte wilt huren of kopen. Beide opties hebben voor- en nadelen en afhankelijk van jouw situatie kun je een keuze maken. Als je een bedrijfsruimte gaat huren heb je ten opzichte van kopen minder eigen vermogen nodig. Je betaalt de huur en wellicht 1 of 2 maanden borg. Als je een bedrijfsruimte gaat kopen komt hier veel meer papierwerk bij kijken. Er moet een hypotheek verstrekt worden en de kans is groot dat je een eigen vermogen nodig hebt. Het voordeel van kopen ten opzichte van huren is dat het jouw eigendom wordt. Stijgt de waarde van het pand en ga je het op den duur verkopen? Dan kun je het pand met winst verkopen.

De locatie van het pand

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor huren of kopen begint het leuke werk. Je kunt naar geschikte bedrijven gaan zoeken. Een tip die we je willen geven is dat je op zoek gaat naar een pand bij jou in de buurt. Woon je in de omgeving van Alphen aan den Rijn? Kies dan voor een bedrijfsruimte huren in Alphen aan den Rijn. Het scheelt je namelijk een hoop kostbare tijd als je niet in de file hoeft te staan. 

Samen of alleen?

Een andere keuze die je moet afwegen is of je met andere ondernemers onder één dak wilt zitten of niet. Ga je een ruimte huren? Dan zul je zien dat er enorm veel bedrijfsverzamelgebouwen zijn. In een bedrijfsverzamelgebouw huur je een bedrijfsruimte waar ook andere ondernemers een ruimte huren. Zo’n verzamelgebouw heeft voor- en nadelen. Zo moet je faciliteiten delen, waaronder de keuken en toiletten. Aan de andere kant geeft het ook gezelligheid, zeker wanneer je als ZZP’er in je eentje een ruimte huurt. Je kunt tijdens de lunch gezellig met medehuurders lunchen. Bovendien zijn de huurkosten van een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw goedkoper dan de huur voor een eigen bedrijfspand.

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips en dat je hiermee verder kunt om een nieuwe bedrijfsruimte te vinden.   

rectangular brown wooden table and chairs

admin

Geef een reactie