Bereik het maximale

Waarom zou je wordpress gebruiken?

.

Waarom zou je wordpress gebruiken?

Je hebt vast wel eens van WordPress gehoord, maar wat is dat nou precies en wat kun je er mee? Daar kom je in dit blogartikel allemaal achter.

Wat is WordPress?

WordPress is te omschrijven als een open source content management systeem. Een wat? In makkelijkere woorden: WordPress is een programma waarmee jij een eigen website, blog of webshop kunt opbouwen en ook onderhouden. Je kunt daarnaast een website laten maken op wordpress, zodat jij er gebruik van kan maken. Het programma WordPress is helemaal gratis en de populariteit van dit programma neemt almaar toe. Als je er de moeite in stopt valt het ook best te leren! Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, is het erg leuk.  Misschien vind je het nog te overweldigend om een eigen website op te bouwen. In dat geval kun je iemand dat voor je laten doen. Denk bijvoorbeeld aan websitebouwers zoals DoubleWeb. Weebly of Wix.

Voordelen van WordPress

 Wat betreft het bouwen van een website, is er ongelooflijk veel mogelijk met WordPress. Dit blijkt ook uit de populariteit van het programma, die de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Er zijn dan ook een aantal redenen om WordPress te gebruiken. Er zitten vele voordelen aan dit programma. Hieronder volgen de unieke voordelen van WordPress:

 

  • Het programma is gratis om te gebruiken
  • Beginnen en het gebruiken van WordPress is relatief makkelijk en ook goed te leren. Kortom, je hoeft helemaal geen genie te zijn om de site te beheren.
  • WordPress is almaar aan het uitbreiden, waardoor er steeds meer mogelijk wordt.
  • De websites die gemaakt zijn doen het goed in de zoekmachines, dus de SEO heeft de prioriteit.
  • De kennis over WordPress is overal te vinden: op het internet, bladen, YouTube en zo voort.
  • De software is open-source
  • WordPress conformeert zich, waardoor jij elk type website kunt maken.
  • Het is mogelijk om je website te verbeteren en uit te breiden met allerlei thema’s en plug-ins

 

Samenvattend zijn de belangrijkste redenen om WordPress te gebruiken dat het vrij eenvoudig is een eigen WordPress website te maken, het erg toegankelijk is en je kunt ook een template kiezen die bij jou past en je kunt het allemaal zo persoonlijk maken zoals je zelf wilt en zo kun je de website helemaal aanpassen naar wens.Als je nog vragen hebt kun je altijd terecht bij WordPress Gebruikers of -bouwers en eventueel kun je een eigen WordPress website voor je laten opbouwen tegen een kleine vergoeding.

admin

Geef een reactie