Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Zelf een digitale factuur maken doe je zo

Hoewel het misschien onbelangrijk lijkt, maakt de stijl en het uiterlijk van een factuur wel degelijk uit. Waar vroeger heel simpele templates werden gebruikt, moet dat nu een stuk moderner en mooier. Bovendien hoef je nu niet meer handmatig een factuur op te maken, maar wordt online alles voor je geregeld. Je hoeft slechts een paar wensen aan te geven en een kant-en-klare factuur is voor je gemaakt.

Online factuur

Je kunt heel eenvoudig online een factuur maken die past bij jouw bedrijf. Jij bent zelf degene die de stijl bepaalt. Geef aan waar je factuur aan moet voldoen en de website creëert zo een professionele digitale factuur. Deze factuur bevat het logo van jouw bedrijf, het adres van de klant, het debiteur- en factuurnummer en de datum. Daaronder is een tabel toegevoegd waarin de prijs kan worden berekend aan de hand van de geleverde dienst. Zo is voor de klant meteen duidelijk hoe de prijs tot stand is gekomen en wat de totaalprijs is.

Voordelen van digitale facturen

Als je online facturen maakt en stuurt, heb je overzicht over de nog openstaande facturen. Zodra je een factuur hebt aangemaakt, wordt deze toegevoegd aan de lijst met andere openstaande facturen. Bovendien krijg je een melding als de betalingstermijn van een nog niet betaalde factuur is verstreken. Je kunt dan heel eenvoudig een betalingsherinnering naar de klant sturen. Daarnaast is er een betaallink aan de factuur toegevoegd, waardoor de klant direct kan betalen. Hierdoor wordt de factuur over het algemeen sneller betaald en wordt minder vaak vergeten om de factuur te betalen.

Hoe verstuur je een digitale factuur?

Een digitale factuur is over het algemeen beschikbaar in PFD-formaat. Er bestaat ook nog een elektronische factuur in UBL-formaat. Het beste kun je kiezen voor een facturatiepakket, die de factuur voor je maakt of verwerkt. Deze software kan de factuur meestal ook meteen verzenden. De meest gebruikte manier om een factuur te verzenden, is per mail. Echter kun je deze ook per post opsturen.

Factuur per post

Hoewel het niet heel gebruikelijk is, kun je de online factuur ook per post opsturen. Dit is fijn als je met klanten werkt die nog van de oude stempel zijn. Het nadeel is wel dat je in dat geval geen gebruik kunt maken van bepaalde voordelen die een digitale factuur te bieden heeft. Uiteraard is het niet mogelijk voor de klant om direct via een betaallink te betalen. Maar gelukkig bestaan de ouderwetse betaalmethoden ook nog steeds.

admin

Geef een reactie