Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Brandgevaar van zonnepanelen door vogels, hoe kan dat

Hoewel vogels in de ochtend een ideale wekker zijn en leven in de brouwerij brengen, zijn de vogels niet door iedereen geliefd. Eigenaren van zonnepanelen lijken zich steeds meer te irriteren aan de vogels, doordat zij een negatieve invloed uitoefenen op het rendement van de zonnepanelen. Dit is echter niet het enige nadeel dat de vogels met zich meebrengen.

Zonnepanelen zijn een gunstige schuilplek voor vogels, doordat de panelen in de zomer een koele schaduwplek bieden en de vogels in de winter kunnen schuilen voor de hevige weersomstandigheden. Brandgevaar speelt echter een grote rol zodra vogels zich willen nestelen in de buurt van een reeks zonnepanelen. Dat heeft mede te maken met de opwarming van de zonnepanelen tijdens het produceren van energie.

Het gevaar van nestelen onder de zonnepanelen

Zonnepanelen warmen op

De zonnecellen zullen, gedurende de dag, zonlicht opvangen, dat vervolgens, dankzij de omvormer, omgezet zal worden in bruikbare energie. Dit proces vergt echter veel energie, waardoor de panelen warmer worden. In combinatie met het nestelen kan dit tot een brandgevaar leiden.

Vogels nestelen zich

Hoewel de warmte van de zonnepanelen voor de vogels gunstig is tijdens de koudere dagen, zal deze situatie niet gunstig zijn voor de bewoners. Indien de vogels besluiten zich te nestelen onder de zonnepanelen, mede dankzij de warmte, zullen zij materiaal verzamelen om uiteindelijk een nestje mee te vormen. Hierdoor zullen er bladeren en takjes opeengestapeld worden op uw dak.

Gevaar van het materiaal

Naast dat de materialen leiden tot een bijeenkomst van insecten, zijn deze materialen brandgevaarlijk. Zodra de zonnepanelen een hoge temperatuur aantikken en ook het dak opwarmt, kan het nestje in brand vliegen. Doordat de bewoners dit niet direct op zullen merken, kan deze brand op het dak zich uiteindelijk verspreiden en zal het huis ook aangetast worden.

Hoe voorkom ik dit?

Het zal een grote uitdaging om alle aanwezige vogels volledig te laten verdwijnen. Om de hoeveelheid vogels alsnog te laten minderen rondom de zonnepanelen, is het een oplossing bedacht: zonnepanelen vogelwering. De vogelwering is simpelweg een kunststof strip met naalden dat zal worden bevestigd rondom de zonnepanelen. Door de kauwen onder zonnepanelen zal het voor vogels onmogelijk worden om onder de zonnepanelen te komen. Hierdoor zullen de vogels een andere locatie zoeken om zich te nestelen en zal de hoeveelheid vogels rondom de zonnepanelen sterk verminderen.

Gratis foto's van Zonne energie

admin

Geef een reactie