Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Het gebruik van pellets

De schaarste op de energiemarkt

Vooral de laatste tijd wordt er veel gesproken over energie. Door de problemen met Rusland kunnen we nog maar moeilijk aan gas komen. Gas gebruiken we over het algemeen om onze huizen te verwarmen. Doordat er zo weinig gas is, wordt het gas dat we nodig hebben, erg duur. We doen er alles aan om zo min mogelijk gas te gebruiken nu het 4 tot 5 keer zo duur is geworden, dan dat we gewend waren. Veel gezinnen kunnen hun huizen niet meer verwarmen en zitten daarom, als het wat kouder wordt, met dikke truien in huis met een deken over hun benen. Er zijn er, die om zo min mogelijk energie te verbruiken, zonnepanelen op dak laten leggen of gebruik gaan maken van een warmtepomp. Een warmtepomp gebruikt de energie uit de natuur. Wanneer je dat doet, ben je ecologisch en efficiënt bezig. Het systeem is in staat de warmte uit de grond te halen, het grondwater, of uit de buitenlucht. De warmte kan gebruikt worden om het huis mee te verwarmen. Wanneer er naar een andere manier gezocht wordt om energie te besparen kan er gebruik worden gemaakt van een pelletkachel.

Een pelletkachel

Een pelletkachel in huis is een goede manier om op het verbruik van het gas te besparen. Bij een pelletkachel zie je het vlammenspel dat door het verbranden van pellets geproduceerd wordt. Tijdens het verbranden van de pellets komt er heerlijke warmte vrij. Bij het gebruik van een pelletkachel worden fabriek houtpellets gebruikt. Er kan, door het op deze manier verwarmen van de woning, behoorlijk op de energierekening bespaard woorden.

Wat zijn houtpellets?

De houtpellets, die voor een pelletkachel worden gebruikt, zijn geperste houtkorrels, die gemaakt worden van de reststromen van snoeihout, zaagsel, houtkrullen, kleine stammen en houtspaanders. Zelfs het restafval van afgedankte meubels worden in de pellets verwerkt. De grondstoffen worden, onder een hoge druk, door een matrijs met gaten geperst.

 

Hoe worden de pellets gemaakt?

Omdat pellets van houtafval worden gemaakt, hoeven er geen specifieke bomen worden gekapt. We gebruiken voor de pellets graag de resten van harshoudende soorten zoals de spar, den en de lork. Deze houtsoorten zijn stevig en hebben een goede calorische waarde. Ook worden er houtkrullen, houten meubels, kleine stammen en dergelijke gebruikt voor het maken van de pellets. Er zitten tussen de pellets kwaliteitsverschillen. De beste pellets kun je herkennen aan het EN+A1 label. Het is de Europese normering voor de pellets die voor particulier gebruik dienen. Ook de as dat na de verbranding overblijft, is bij deze pellets gering. Je kunt de pellets bestellen op www.delangebv.nl. Ze leveren de producten aan zowel particulieren als bedrijven. De producten zijn leverbaar in handzame balen, grootverpakkingen en bulk. De pellets die gemaakt worden, komen voort uit zaagsel of schoon resthout.

admin

Geef een reactie