Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Mogelijke oplossingen en problemen met global warming

Overal waar je je ogen neerlegt in alle online platformen hoef je maar een timer van 5 minuten aan te zetten en voordat deze op is zie je wel een opmerking, een video of een audiobestand over global warming. Al is het een links georiënteerd persoon die schreeuwt dat er verandering in moet komen en wij ons allemaal moeten aanpassen, of juist weer een rechts georiënteerd persoon die vertelt dat het allemaal leugens zijn en we niet naar links moeten luisteren. Global warming is echt, dat kun je uiteraard niet ontkennen, en er is ook zeker wel werk aan de winkel. Maar daarnaast moeten we ook het probleem blijven analyseren zodat we beter begrijpen waarmee we te maken hebben.

De veroorzaking

Waardoor deze hele shitshow is begonnen is met name door de acties van onszelf. Omdat de standaard luxe in een gemiddeld westers persoon zo hoog is en iedereen daar allang aan gewend is geraakt vervuilen we de aarde erg veel. De directe reden is dus dat we veel te veel consumeren als soort op de aarde. Maar een indirecte reden is dat de schaal van impact dat dit gemiddelde heeft over de tijd steeds groter is geworden omdat de wereldbevolking met de luxe mee is gestegen. De wereld lijdt aan overbevolking en we lijden zelf onder de consequenties. Hieraan valt vrij weinig te doen, maar aan hoe jij je eigen leven leeft valt meer dan genoeg te doen.

Mogelijke oplossingen

Wat kan je zelf doen om toch nog wel impact te hebben op de situatie. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij te letten op hoeveel water je elke dag verbruikt, hoeveel gegenereerde hitte je altijd nodig hebt en alles waar je elektriciteit voor nodig hebt. Als je dit altijd laag houdt is dat een erg sterk begin.

Als je minder stroom gebruikt is het goed voor het milieu, omdat stroom normaal gesproken op een vervuilende manier wordt opgewekt. Maar je kunt als alternatief ook simpelweg schonere stroom gebruiken die op een schone manier opgewekt wordt. Doe bijvoorbeeld een zonnepanelen installatie, zodat je voor jezelf je eigen stroom opwekt. De zonnepanelen staan op je dak, of ergens anders op een plek die veel zon opvangt. Dan doet de zon het werk voor je. De prijs zonnepanelen schrikt soms wat mensen af, maar dat komt omdat je natuurlijk wel rekening moet houden met de kostenvoordelen die je in de toekomst zal ervaren.

Gratis foto's van Fotovoltaïsche

 

admin

Geef een reactie