Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Prepaid internet via een prepaid simkaart of data simkaart?

Op je mobiele toestel internetten kan op verschillende manieren. Zo kun je een abonnement afsluiten, of gebruik maken van prepaid internet. Kies je voor het tweede, dan heb je twee opties: of je kiest voor een traditionele prepaid simkaart, of je schaft een prepaid data simkaart aan. Beiden hebben zo hun eigen voordelen en gebruikers. Waar kun je beter voor kiezen? Dat hangt af van wat je voorkeuren zijn. Lees in dit artikel meer over prepaid internetten via een prepaid simkaart en data simkaart!

Internetten met een prepaid simkaart

De eerste optie is om met een prepaid simkaart te internetten. 

 

Dit is de traditionele herlaadkaart. Je kunt er mee bellen, sms’en, en internetten. Deze simkaart is vooral populair onder mensen die liever geen contract afsluiten voor mobiel internet (plus bellen en sms’en). Daarom wordt een prepaid simkaart onder andere veel gebruikt door ouderen, of juist door kinderen. Voor beide groepen is het de meest eenvoudige oplossing voor mobiel internet.

 

Met een prepaid simkaart is het tevens mogelijk om specifieke internetbundels aan te schaffen. Iedere prepaid provider heeft een eigen pakket aan verschillende prepaid internetbundels. Dit lijken een beetje op abonnementen, maar dat zijn het niet: je koopt met je prepaid tegoed een bundel, welke 30 dagen geldig is. Hierna wordt er niets meer afgeschreven. Je bepaalt zelf weer wanneer je opwaardeert. Het voordeel van een bundel is vooral dat deze wat voordeliger is dan losse MB’s verbruiken.

Internetten met een data simkaart

De tweede optie is om prepaid internet via een data simkaart te gebruiken. 

 

Het is hierbij van belang om te begrijpen dat een data simkaart ook gewoon een prepaid kaart is. Dat betekent dat je de kaart van te voren aanschaft, en vervolgens naar wens opwaardeert. Er is hierbij geen sprake van een abonnement. Daarom blijft het nog altijd prepaid internet.

 

Het grootste verschil is dat een data sim alleen voor internet is. Dat betekent dat je er niet mee kunt bellen en sms’en op de traditionele manier. Wel kun je gebruik maken van alternatieven, zoals WhatsApp en videobellen. Deze werken op basis van data. De data simkaart heeft echter geen telefoonnummer.

 

De meesten die een data simkaart gebruiken, doen dit vanwege de lage tarieven voor prepaid internet in combinatie met de mogelijkheid om de simkaart eenvoudig in andere landen te gebruiken. Afhankelijk van welke prepaid data sim wordt gekozen, kan er in veel Europese en wereldwijde landen zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van prepaid internet.

admin

Geef een reactie