Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Wat is pre employment screening en wat zijn de voordelen?

Als jij nieuwe mensen gaat aannemen voor jouw bedrijf, dan wil je natuurlijk wel dat je de juiste persoon aanneemt. Iemand die goed bij het bedrijf past en iemand die het werk leuk vindt, zodat hij of zij er volledig voor gaat en niet binnen de kortste keren weer vertrekt. Om te zorgen dat je een grotere kans hebt om iemand aan te nemen die goed is voor jouw bedrijf, kun je een Pre Employment Screening uitvoeren. Zoals de naam al doet vermoeden, ga je jouw sollicitant van tevoren bestuderen en controleer je of zijn of haar achtergrond gevaarlijk zou kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Wat wordt er onderzocht bij een pre employment screening?

Bij een pre employment screening worden er aardig wat dingen gecontroleerd. Allereerst wordt er gekeken naar de naw-gegevens. Hierbij wordt er gecontroleerd hoe de sollicitant heet, wat het adres van de sollicitant is en in welke woonplaats diegene woont. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar legitimatiebewijzen. Het paspoort of het rijbewijs wordt gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat deze echt zijn. Vervolgens is natuurlijk ook het cv aan de beurt. Er wordt gekeken of de gegevens die erop staan ook daadwerkelijk kloppen en of de sollicitant inderdaad de werkervaring heeft die hij of zij beweert te hebben. Dit wordt ook met de diploma’s gedaan. Een ander belangrijk ding dat wordt onderzocht bij pre employment screening is het crimineel verleden. Er wordt gedoken in het verleden van de sollicitant om te kijken of diegene misschien een strafblad heeft. Soms wordt er bij een pre employment screening zelfs gekeken naar de online activiteiten op bijvoorbeeld sociale media.

Wat als je een negatieve pre employment screening terug krijgt?

Soms kan het voorkomen dat de pre employment screening negatief uitpakt. Er wordt dan iets gevonden in het verleden van de sollicitant die een gevaar zou kunnen vormen voor het bedrijf. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om de sollicitant direct af te wijzen en op zoek te gaan naar een nieuwe kandidaat. Ook kun je ervoor kiezen om in gesprek te gaan met de sollicitant. Je kunt diegene uitleggen wat je hebt gevonden en de sollicitant de kans geven om dit toe te lichten. Misschien blijkt het achteraf allemaal mee te vallen en is er een logische verklaring voor. Dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om diegene toch wel aan te nemen.

Wetten verbonden aan een pre employment screening

Een pre employment screening kun je niet zomaar doen zoals jij dat wilt. Er zitten namelijk aardig wat wetten verbonden aan de screening. Als werkgever moet je ook voldoen aan onder andere de informatieplicht en de verificatieplicht. Je kunt er ook voor kiezen om een pre employment screening over te laten aan bijvoorbeeld een recherchebedrijf. Dan weet je zeker dat het volgens alle regels verloopt en nauwkeurig wordt gedaan.

gratis Snijd Anonieme Multi Etnische Interviewer En Werkzoekende Bij Tijdens Het Interview Stockfoto

 

admin

Geef een reactie