Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

De voordelen van een scootmobiel

Misschien wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een scootmobiel is uiteraard de vrijheid om lekker op pad te kunnen gaan. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan het in huis halen van een scootmobiel. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

  1. Geen rijbewijs nodig

Misschien een open deur maar toch belangrijk om te benoemen. Om een scootmobiel te gebruiken heeft u geen rijbewijs nodig. U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt met een scootmobiel. Houd uiteraard wel rekening met het andere verkeer en houdt de verkeersregels in acht.

  1. Sociale contacten makkelijk te onderhouden

Door het gebruik van een scootmobiel is het gemakkelijker om de deur uit te gaan. Een lekker kopje koffie bij een vriend of vriendin of langsgaan bij de (klein-)kinderen, het ligt allemaal binnen handbereik. Het is comfortabel van A naar B verplaatsen, tegenwoordig zijn scootmobielen goed uitgerust met zachte kussentjes en bijvoorbeeld een mand voor spullen.

  1. Zelfverzekerd op pad

Doordat de moderne scootmobiel gebruik maakt van verschillende technische snufjes is het besturen een eitje en navigeert u gemakkelijk door de straten. Stoepje op, stoepje af, is geen probleem doordat de wielen meebewegen.

De nadelen van het rijden in een scootmobiel:

 

  1. Snelheid

Een scootmobiel gaat niet zo snel, met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur en gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur bent u sneller van A naar B in een auto. Dit is iets om rekening mee te houden, uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een opvouwbare scootmobiel in de auto mee te nemen voor op locatie.

  1. De accu

Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de accu duur. Dit verschilt per scootmobiel. Het is belangrijk om de scootmobiel altijd op te laden zodat deze altijd klaar is voor gebruik. Daarnaast is het van belang om gedurende de dag in de gaten te houden hoe vol de accu nog zit, zo komt u niet stil te staan onderweg.

  1. Scootmobiel mee op vakantie

Een scootmobiel meenemen op vakantie kan ook nog een probleem op zich zijn. Het zijn vaak grote apparaten en niet makkelijk te tillen. Een oplossing hiervoor zou een opvouwbare scootmobiel kunnen zijn of het laten aanpassen van de auto.

 

Houd deze voor- en nadelen in gedachten tijdens het kopen van een scootmobiel en u bent klaar om op pad te gaan!

 

admin

Geef een reactie