Bereik het maximale

Marketing

Alles gerelateerd aan Marketing

Categorie archief energie

Prijs

Vloerverwarming: Prijs per m2 en Tips voor het Aanvragen van een Offerte

Vloerverwarming is een van de meest comfortabele en energiezuinige manieren om een woning te verwarmen. Het biedt niet alleen een aangenaam binnenklimaat, maar heeft ook tal van andere voordelen. In deze blog duiken we dieper in op vloerverwarming, de vloerverwarming prijs per m2 en hoe je een offerte kunt aanvragen.

Wat is Vloerverwarming?

Vloerverwarming is een systeem waarbij door leidingen in de vloer verwarmd water circuleert. Dit zorgt ervoor dat de vloer en daarmee de ruimte egaal verwarmd wordt. Het is een alternatief voor traditionele radiatoren en biedt een gelijkmatige verdeling van warmte in een ruimte. Daarnaast is het energiezuinig, bevordert het wooncomfort, vermindert het stofcirculatie, is het ruimtebesparend en past het naadloos in moderne interieurs.

Waarom Vloerverwarming Kopen?

Vloerverwarming is een investering in comfort en duurzaamheid. Ten eerste biedt het een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor koude zones in huis verdwijnen. Dit zorgt voor een aangenamer leefklimaat. Bovendien is vloerverwarming energie-efficiënter dan traditionele radiatoren, wat leidt tot lagere stookkosten. Het esthetische voordeel is ook duidelijk: zonder zichtbare radiatoren behoudt je interieur een strakke uitstraling. Daarnaast draagt vloerverwarming bij aan een gezonder binnenklimaat door minder luchtcirculatie, wat gunstig is voor allergiepatiënten. Kortom, vloerverwarming combineert luxe comfort met praktische voordelen.

Vloerverwarming Prijs per m2

Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen en de prijs kan variëren afhankelijk van het type systeem dat je kiest:

 

Vloerverwarming infrezen: Hierbij worden sleuven gemaakt in een bestaande cementdekvloer. Het voordeel is dat er geen verhoging van de bestaande vloer plaatsvindt en het heeft een snelle opwarmtijd. De richtprijs ligt tussen de € 45 en € 60 per m2 voor oppervlaktes vanaf 30 m2.

Vloerverwarming op krimpnetten: Dit systeem houdt de warmte langer vast maar heeft een iets tragere opwarmsnelheid. De richtprijs ligt tussen de € 55 en € 75 per m2 voor oppervlaktes vanaf 30 m2.

 

Er zijn ook andere systemen zoals vloerverwarming op droogbouw, tackerplaten en noppenplaten. De prijzen voor deze systemen kunnen variëren en het is raadzaam om een gedetailleerde offerte aan te vragen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Voordelen van Vloerverwarming

Comfort: Een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgt voor minder koude plekken en een verhoogd comfortniveau.

Energie-efficiëntie: Vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatiger, wat zorgt voor een efficiëntere warmteafgifte dan radiatoren.

Ruimtebesparing: In tegenstelling tot radiatoren neemt vloerverwarming geen bruikbare ruimte in beslag.

Gezondheidsvoordelen: Minder beweging van stof is beter voor mensen met allergieën of astma.

Esthetiek: Het systeem is onzichtbaar en kan onder verschillende vloerafwerkingen verborgen blijven.

Vloerverwarming Offerte Aanvragen

Als je overweegt om vloerverwarming in je woning te installeren, is het verstandig om een offerte aan te vragen. Dit geeft je een duidelijk beeld van de kosten en wat je kunt verwachten. De prijzen voor verschillende vormen van vloerverwarming kunnen variëren, dus het is belangrijk om een gedetailleerde vloerverwarming offerte te ontvangen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Conclusie

Vloerverwarming is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen. Met de verschillende systemen en prijsopties is er voor elk huis en elk budget een passende oplossing. Vraag vandaag nog een offerte aan en ontdek de voordelen van vloerverwarming voor jouw woning!

Zonnepanelen en smart homes: Hoe zonne-energie onze huizen slimmer maakt & Prijs zonnepanelen 2023

Met de opkomst van hernieuwbare schone energiebronnen en de groeiende behoefte aan duurzame oplossingen, worden zonnepanelen steeds populairder. Zonne-energie biedt niet alleen een milieuvriendelijke energiebron, maar heeft ook het potentieel om onze huizen slimmer te maken. In dit artikel lees je hier meer over de kostprijs zonnepanelen 2023, smart homes, en kom je alles te weten over hoe zonnepanelen onze huizen transformeren in het jaar 2023.

 

De blijvende zonnepanelen trend

Zonnepanelen hebben gezorgd voor een ware revolutie in de manier waarop we energie kunnen opwekken. Dankzij de geavanceerde fotovoltaïsche technologie kunnen zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Deze elektriciteit kan vervolgens worden gebruikt om onze huizen van stroom te voorzien, waardoor we minder afhankelijk zijn van traditionele vervuilende energiebronnen. Met de stijgende energieprijzen en de groeiende bezorgdheid over de klimaatverandering, worden zonnepanelen een aantrekkelijke optie voor huiseigenaren die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en daarmee tegelijkertijd hun energiekosten willen verlagen.

 

Maak je woning slimmer

Naast de directe voordelen van het opwekken van groene energie bieden zonnepanelen ook de mogelijkheid om onze huizen slimmer te maken. Een huis waar verschillende apparaten slim op elkaar zijn afgestemd wordt ook wel een ‘smart home’ genoemd. Door zonnepanelen namelijk te combineren met smart home-technologieën kunnen huiseigenaren hun energieverbruik beter beheren en hun huizen efficiënter laten werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slimme thermostaten. Slimme meters kunnen het energieverbruik bijhouden, waardoor je altijd zicht en grip blijft houden op je energieverbruik. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen om je verlichtingssystemen aan te passen aan het energieaanbod van de zonnepanelen. Hiermee kun je gemakkelijk je verlichting aan en uit zetten op afstand en zorg je ervoor dat je nooit meer overbodig verlichting aan laat staan.

 

Naadloze integratie en automatisering van al jouw apparaten

Het combineren van zonnepanelen met smart home-technologieën stelt huiseigenaren in staat om hun huis comfortabeler, efficiënter en milieuvriendelijker te maken. Dankzij het Internet of Things (IoT) kunnen verschillende apparaten en systemen in huis met elkaar communiceren en samenwerken. Door alles op elkaar af te stemmen, kun je als huiseigenaar genieten van een naadloze integratie en automatisering van diverse functies in huis. Stel je voor dat je met één druk op de knop de verlichting, thermostaat, beveiligingssystemen en zelfs de huishoudelijke apparaten kunt bedienen. Of dat je via spraakopdrachten je slimme assistent kunt vragen om de gordijnen te sluiten, de muziek af te spelen en de koffiemachine te starten. Alles wordt afgestemd op jouw voorkeuren en levensstijl, wat zorgt voor ultiem comfort en gemak. Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt volledige controle over je slimme huis en kunt het op maat aanpassen aan jouw behoeften. Met de integratie van zonnepanelen in dit slimme ecosysteem kun je niet alleen energie besparen, maar ook je huis op een efficiënte en comfortabele manier beheren. Het Internet of Things maakt het mogelijk om je huis te transformeren tot een intelligent en gepersonaliseerd leefomgeving, waarin alles naadloos op elkaar is afgestemd en het dagelijkse leven vergemakkelijkt wordt.

Bespaar flink op je energiekosten

Door het integreren van zonnepanelen met slimme technologieën bespaar je aanzienlijk op je energiekosten. Door de intelligente afstemming van apparaten en systemen op basis van de beschikbare zonne-energie, kan het energieverbruik namelijk flink geoptimaliseerd worden. Dankzij real-time monitoring van je energieverbruik via slimme meters kun je een optimaal inzicht krijgen in je energiepatronen en leer je beter begrijpen hoe je efficiënter met je energie kunt omgaan. De geïntegreerde aanpak zorgt voor vele huishoudens voor aanzienlijke energiebesparingen en helpt vele energiekosten op de lange termijn verlagen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

Kosten zonnepanelen 2023

Het is begrijpelijk dat je jezelf afvraagt hoeveel kosten zonnepanelen 2023 en zijn zonnepanelen een geschikte keuze voor mijn situatie? De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald en deze trend zal naar verwachting voortzetten. Verschillende factoren, zoals technologische vooruitgang, schaalvergroting en overheidsstimulansen, dragen bij aan de daling van de kostprijs van zonnepanelen. Huiseigenaren die overwegen om zonnepanelen te installeren, doen er goed aan om prijsvergelijkingen te maken en offertes op te vragen bij verschillende leveranciers. Een handige bron voor het verkrijgen van informatie over de zonnepanelen kostprijs in 2023 is Bobex, een toonaangevende marktplaats voor offerteaanvragen en vergelijkingsdiensten. Bekijk daarom snel en eenvoudig de huidige prijzen zonnepanelen 2023 en bekijk wat het installeren van zonnepanelen voor jouw huishouden kan betekenen.

 

Kies vandaag nog voor een schonere toekomst

Het jaar 2023 belooft een gunstige tijd te worden voor de zonnepanelen prijs, en dus voor iedereen die wil investeren in zonnepanelen. De kostprijs zonnepanelen is gunstig en de technologie blijft zich ontwikkelen, waardoor zonne-energie een aantrekkelijke en toekomstbestendige keuze is. Het installeren van zonnepanelen biedt niet alleen directe voordelen zoals lagere energiekosten en milieuvriendelijke energieopwekking, maar ook het gemak en comfort van een geautomatiseerde leefomgeving. Met zonnepanelen en slimme technologieën kun je gemakkelijk je energieverbruik beter beheren, de integratie van apparaten optimaliseren én genieten van gepersonaliseerde instellingen. Bovendien dragen ze bij aan een duurzame toekomst en verlaag je daarmee je ecologische voetafdruk. Dus, als je je huis slimmer wilt maken, is het installeren van zonnepanelen een cruciale stap om energie-efficiëntie te bevorderen, kosten te besparen en te profiteren van de vele voordelen die deze geïntegreerde systemen bieden. Aarzel niet langer en maak de overstap naar een slimmer en duurzamer huis met zonnepanelen.

Toppellets: over de werking en voordelen van pelletkachels

Pelletkachels mogen zich verheugen in een toenemende belangstelling van huiseigenaren. De verkoop van dit type kachel heeft de afgelopen tijd een flinke boost gekregen. Maar hoe werkt een pelletkachel precies? En wat zijn de grootste voordelen van dit type kachel, dat gestookt wordt met pellet hout? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel over de werking van pelletkachels.

 

Hoe werkt een pelletkachel?

Het gebruik van een pelletkachel begint natuurlijk met de aankoop van dit verwarmingsapparaat. Als je de pelletkachel inschakelt, begint de gloeispiraal – die de ontsteking regelt – te gloeien. Een speciale schroef, ook wel bekend als vijzel of wormschroef, gaat vervolgens draaien en zorgt ervoor dat er pellet hout in het branderbakje belandt. Tegelijk komt er zuurstof bij, die langs de gloeispiraal aangevoerd wordt via een speciaal beluchtingskanaal. Hierdoor ontsteekt het pellethout en begint er een vuurtje te branden. Hierna schakelt de gloeispiraal zichzelf uit. Hierna begint er een ingebouwde ventilator te draaien, die de opgewarmde lucht vanuit de kachel de kamer in verspreidt. Uiteraard komen er bij dit proces ook CO2-gassen vrij. Deze worden volledig afgezogen en via het rookkanaal afgevoerd naar de schoorsteen of naar buiten toe. Als gebruiker kun je de temperatuur natuurlijk zelf instellen via een eenvoudig bedieningspaneel of, dat kan ook, via een speciale afstandsbediening.

 

Een beperkte uitstoot van fijnstof

Over de hoeveelheid fijnstof die een pelletkachel uitstoot, hoef je je als gebruiker niet al te veel zorgen te maken. In vergelijking met poen haarden, standaard houtkachels en kolenkachels ligt deze uitstoot op een acceptabel niveau. Zo stoot een gemiddelde open haard zo’n 840 g/GJ uit, een kolenkachel 240 g/GJ, maar bij een pelletkachel bedraagt de uitstoot 60 g/GJ. Relatief gezien is een pelletkachel gebruiken dan ook een milieuvriendelijke manier van stoken.

 

In principe heb je geen schoorsteen nodig

Fijn aan het gebruik van een pelletkachel is ten slotte dat je hiervoor in principe geen traditionele schoorsteen meer nodig hebt. De afvoer van rookgassen uit een pelletkachel verloopt via een apart rookkanaal met een dikte van 80 of 120 mm, die de rook naar buiten trekt. Deze afvoer kan moet wel door een gecertificeerde expert worden aangelegd, om zo de veiligheid te garanderen. Als er iets is wat je moet zien te voorkomen, is heet wel dat er een kans bestaat op koolmonoxidevergiftiging. Succes alvast en geniet vooral veel van de warmte en het comfort van jouw pelletkachel.

 

Wat is milieumanagement?

Met de natuurbranden in Australië is het maar weer eens duidelijk geworden hoe belang het is dat we als maatschappij zo snel mogelijk opzoek moeten gaan naar duurzame oplossingen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen nieuw onderwerp maar het wordt nu tijd dat bedrijven dit gaan zien als de standaard en niet als een leuk extraatje voor de marketing. Er zijn veel meer oorzaken voor de opwarming van de aarde, maar door zelf fanatiek aan de slag te gaan MVO draag jij in ieder geval je steentje bij. Door het implementeren van nieuwe processen is het mogelijk om MVO te verwerken in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Milieumanagement

Maar waar moet je beginnen? Dit is een vraag waar veel mensen op vastlopen. Een mogelijke start is het behalen van het ISO 14001 certificaat. Als je als organisatie over dit certificaat beschikt kan jij aantonen dat jij voldoet aan de internationale standaarden op het gebied van milieumanagement. Om dit certificaat te behalen wordt er door een certificeringspartij handvaten gegeven om jou te helpen met het verbeteren van de processen. Als de ISO 14001 geïmplementeerd is in de organisatie dan is het mogelijk om te ondernemen op een gecontroleerde wijze waarbij organisaties minder invloed hebben op het milieu.

Behouden van kwaliteit

Veel mensen in het bedrijfsleven denken nog steeds dat MVO alleen maar geld kost. Zij denken dat bij het invoeren van MVO jezelf uit de markt prijst. De gedachtegang is dat de kosten die gemaakt moeten worden bij MVO verwerkt moeten worden in de verkoopprijs om zo de kosten te denken. Het tegenovergestelde is echter waar. Veel bedrijven kiezen er namelijk steeds vaker bewust voor om niet meer samenwerken met bedrijven die MVO niet serieus nemen. Om de kwaliteit van jouw product te behouden jezelf niet uit de markt te prijzen is het belangrijk dat de bedrijfsprocessen juist verbeterd worden met de invoering van MVO. Om de kwaliteit van een organisatie te behouden kan het behalen van het ISO 9001 certificaat een goed uitgangspunt zijn.

Wat zijn de eerste stappen die jij gaat ondernemen om er voor te zorgen dat de footprint van je organisatie wordt verminderd?

Energiecontract

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een energiecontract?

Denk je aan het veranderen van je energieleverancier? Energierekeningen zijn de grootste zorg voor consumenten, maar er zijn aanzienlijke besparingen te behalen door over te stappen naar een nieuw energiecontract. Of het nu zakelijke energiekosten zijn voor de opvallende gevelreclame van het pand en de airco die in hete zomers aardig wat over uurtjes maakt of je privé energiekosten, wat bespaard kan worden is altijd mooi meegenomen! Kijk hoeveel je kunt besparen door over te schakelen naar een beter energiecontract door een check uit te voeren via een energievergelijkingscalculator. Bekijk ook deze website.

Wat heb je nodig om over te schakelen?

Controleer voordat je overschakelt of je kosten moet maken voor het annuleren van je huidige energiecontract. Exit-tarieven zijn gebruikelijk bij vaste tarieven als je vroeg overstapt.

Om van energieleverancier te veranderen, hebt je de volgende informatie nodig:

  • Jouw postcode.
  • Huidige gas- en elektriciteitsleverancier en de naam van je tarief (bekijk je laatste factuur of neem contact op met je leverancier).
  • Hoeveel je uitgeeft (of gebruikt in kilowattuur – kWh) op gas en elektriciteit. Je kunt dit vinden op recente facturen of op de jaarlijkse energieverklaring die door je leverancier is verzonden.
  • Je bankgegevens als je besluit om over te stappen en wilt betalen met automatische incasso.

Voer je gegevens in bij een energievergelijker, deze zal berekenen welke opties het beste voor je zijn. Op de resultatenpagina kun je de nieuwste deals vergelijken, ze vermelden de tariefgegevens en een sterrenwaardering voor elke leverancier. Selecteer het gewenste tarief en de leverancier en volg de instructies om het overstappen te voltooien. Je nieuwe energieleverancier organiseert de overstap. Je moet op verzoek meterstanden voorleggen en openstaande rekeningen afhandelen met je oude leverancier.

 Bespaar eenvoudig veel geld

Als je nog nooit van leverancier bent veranderd, of niet bent overgestapt in de afgelopen jaren, bespaar je vrijwel zeker geld op je energierekening door naar een ander energiecontract te gaan. Van degenen die zijn overgestapt, vonden negen van de tien het proces eenvoudig.