Bereik het maximale

Marketing

Alles gerelateerd aan Marketing

Categorie archief energie

Toppellets: over de werking en voordelen van pelletkachels

Pelletkachels mogen zich verheugen in een toenemende belangstelling van huiseigenaren. De verkoop van dit type kachel heeft de afgelopen tijd een flinke boost gekregen. Maar hoe werkt een pelletkachel precies? En wat zijn de grootste voordelen van dit type kachel, dat gestookt wordt met pellet hout? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel over de werking van pelletkachels.

 

Hoe werkt een pelletkachel?

Het gebruik van een pelletkachel begint natuurlijk met de aankoop van dit verwarmingsapparaat. Als je de pelletkachel inschakelt, begint de gloeispiraal – die de ontsteking regelt – te gloeien. Een speciale schroef, ook wel bekend als vijzel of wormschroef, gaat vervolgens draaien en zorgt ervoor dat er pellet hout in het branderbakje belandt. Tegelijk komt er zuurstof bij, die langs de gloeispiraal aangevoerd wordt via een speciaal beluchtingskanaal. Hierdoor ontsteekt het pellethout en begint er een vuurtje te branden. Hierna schakelt de gloeispiraal zichzelf uit. Hierna begint er een ingebouwde ventilator te draaien, die de opgewarmde lucht vanuit de kachel de kamer in verspreidt. Uiteraard komen er bij dit proces ook CO2-gassen vrij. Deze worden volledig afgezogen en via het rookkanaal afgevoerd naar de schoorsteen of naar buiten toe. Als gebruiker kun je de temperatuur natuurlijk zelf instellen via een eenvoudig bedieningspaneel of, dat kan ook, via een speciale afstandsbediening.

 

Een beperkte uitstoot van fijnstof

Over de hoeveelheid fijnstof die een pelletkachel uitstoot, hoef je je als gebruiker niet al te veel zorgen te maken. In vergelijking met poen haarden, standaard houtkachels en kolenkachels ligt deze uitstoot op een acceptabel niveau. Zo stoot een gemiddelde open haard zo’n 840 g/GJ uit, een kolenkachel 240 g/GJ, maar bij een pelletkachel bedraagt de uitstoot 60 g/GJ. Relatief gezien is een pelletkachel gebruiken dan ook een milieuvriendelijke manier van stoken.

 

In principe heb je geen schoorsteen nodig

Fijn aan het gebruik van een pelletkachel is ten slotte dat je hiervoor in principe geen traditionele schoorsteen meer nodig hebt. De afvoer van rookgassen uit een pelletkachel verloopt via een apart rookkanaal met een dikte van 80 of 120 mm, die de rook naar buiten trekt. Deze afvoer kan moet wel door een gecertificeerde expert worden aangelegd, om zo de veiligheid te garanderen. Als er iets is wat je moet zien te voorkomen, is heet wel dat er een kans bestaat op koolmonoxidevergiftiging. Succes alvast en geniet vooral veel van de warmte en het comfort van jouw pelletkachel.

 

Wat is milieumanagement?

Met de natuurbranden in Australië is het maar weer eens duidelijk geworden hoe belang het is dat we als maatschappij zo snel mogelijk opzoek moeten gaan naar duurzame oplossingen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen nieuw onderwerp maar het wordt nu tijd dat bedrijven dit gaan zien als de standaard en niet als een leuk extraatje voor de marketing. Er zijn veel meer oorzaken voor de opwarming van de aarde, maar door zelf fanatiek aan de slag te gaan MVO draag jij in ieder geval je steentje bij. Door het implementeren van nieuwe processen is het mogelijk om MVO te verwerken in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Milieumanagement

Maar waar moet je beginnen? Dit is een vraag waar veel mensen op vastlopen. Een mogelijke start is het behalen van het ISO 14001 certificaat. Als je als organisatie over dit certificaat beschikt kan jij aantonen dat jij voldoet aan de internationale standaarden op het gebied van milieumanagement. Om dit certificaat te behalen wordt er door een certificeringspartij handvaten gegeven om jou te helpen met het verbeteren van de processen. Als de ISO 14001 geïmplementeerd is in de organisatie dan is het mogelijk om te ondernemen op een gecontroleerde wijze waarbij organisaties minder invloed hebben op het milieu.

Behouden van kwaliteit

Veel mensen in het bedrijfsleven denken nog steeds dat MVO alleen maar geld kost. Zij denken dat bij het invoeren van MVO jezelf uit de markt prijst. De gedachtegang is dat de kosten die gemaakt moeten worden bij MVO verwerkt moeten worden in de verkoopprijs om zo de kosten te denken. Het tegenovergestelde is echter waar. Veel bedrijven kiezen er namelijk steeds vaker bewust voor om niet meer samenwerken met bedrijven die MVO niet serieus nemen. Om de kwaliteit van jouw product te behouden jezelf niet uit de markt te prijzen is het belangrijk dat de bedrijfsprocessen juist verbeterd worden met de invoering van MVO. Om de kwaliteit van een organisatie te behouden kan het behalen van het ISO 9001 certificaat een goed uitgangspunt zijn.

Wat zijn de eerste stappen die jij gaat ondernemen om er voor te zorgen dat de footprint van je organisatie wordt verminderd?

Energiecontract

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een energiecontract?

Denk je aan het veranderen van je energieleverancier? Energierekeningen zijn de grootste zorg voor consumenten, maar er zijn aanzienlijke besparingen te behalen door over te stappen naar een nieuw energiecontract. Of het nu zakelijke energiekosten zijn voor de opvallende gevelreclame van het pand en de airco die in hete zomers aardig wat over uurtjes maakt of je privé energiekosten, wat bespaard kan worden is altijd mooi meegenomen! Kijk hoeveel je kunt besparen door over te schakelen naar een beter energiecontract door een check uit te voeren via een energievergelijkingscalculator. Bekijk ook deze website.

Wat heb je nodig om over te schakelen?

Controleer voordat je overschakelt of je kosten moet maken voor het annuleren van je huidige energiecontract. Exit-tarieven zijn gebruikelijk bij vaste tarieven als je vroeg overstapt.

Om van energieleverancier te veranderen, hebt je de volgende informatie nodig:

  • Jouw postcode.
  • Huidige gas- en elektriciteitsleverancier en de naam van je tarief (bekijk je laatste factuur of neem contact op met je leverancier).
  • Hoeveel je uitgeeft (of gebruikt in kilowattuur – kWh) op gas en elektriciteit. Je kunt dit vinden op recente facturen of op de jaarlijkse energieverklaring die door je leverancier is verzonden.
  • Je bankgegevens als je besluit om over te stappen en wilt betalen met automatische incasso.

Voer je gegevens in bij een energievergelijker, deze zal berekenen welke opties het beste voor je zijn. Op de resultatenpagina kun je de nieuwste deals vergelijken, ze vermelden de tariefgegevens en een sterrenwaardering voor elke leverancier. Selecteer het gewenste tarief en de leverancier en volg de instructies om het overstappen te voltooien. Je nieuwe energieleverancier organiseert de overstap. Je moet op verzoek meterstanden voorleggen en openstaande rekeningen afhandelen met je oude leverancier.

 Bespaar eenvoudig veel geld

Als je nog nooit van leverancier bent veranderd, of niet bent overgestapt in de afgelopen jaren, bespaar je vrijwel zeker geld op je energierekening door naar een ander energiecontract te gaan. Van degenen die zijn overgestapt, vonden negen van de tien het proces eenvoudig.