Bereik het maximale

Marketing

Alles gerelateerd aan Marketing

Categorie archief marketing

Welke Designs zijn belangrijke voor je website?

Het gebruik van afbeeldingen en video’s kan ook een grote rol spelen in het ontwerp van je website. Afbeeldingen en video’s kunnen een grote impact hebben op de look en feel van je website, en ze kunnen ook helpen bij het verduidelijken van de inhoud van je website. Echter, je moet ervoor zorgen dat de afbeeldingen en video’s die je gebruikt, optimaal zijn voor de snelheid van de website, omdat te grote bestanden de snelheid van de website kunnen vertragen.

Een ander belangrijk onderdeel van het ontwerp van een website is de gebruikerservaring (UX). Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je website gemakkelijk te gebruiken is voor je bezoekers, en dat het hen helpt bij het vinden van de informatie die ze zoeken. Dit kan worden bereikt door het gebruik van een duidelijke navigatie, heldere kopjes en een goede indeling van de inhoud.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de website-ontwerp trends veranderen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is, en dat het gebruikmaakt van de laatste ontwerp trends en technologieën. Dit kan je helpen bij het aantrekken van nieuwe bezoekers en het behouden van bestaande bezoekers.

Ten slotte, als je een e-commerce website hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de check-out flow gemakkelijk te volgen is voor de gebruiker. Dit kan helpen om het aantal winkelwagen-abandonment te verminderen en het aantal verkopen te verhogen.

In samenvatting, een goed ontwerp voor een website moet professioneel zijn, een goede navigatie bieden, toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, geoptimaliseerd zijn voor SEO, gebruik maken van afbeeldingen en video’s, gericht zijn op gebruikerservaring en up-to-date zijn met de laatste trends en technologieën. Als je een e-commerce website hebt, moet je ervoor zorgen dat de check-out flow gemakkelijk te volgen is voor de gebruiker.

Door op deze dingen te letten, zorg je ervoor dat je bezoekers een positieve ervaring hebben op je website en dat je website gemakkelijk te vinden is in zoekmachines. Hierdoor kun je het aantal bezoekers verhogen en de conversie verhogen, wat kan leiden tot meer verkoop en groei van je bedrijf. Het ontwerpen van een website is een belangrijk onderdeel van het online succes van je bedrijf, dus zorg ervoor dat je tijd besteedt aan het ontwerpen van een website die er professioneel uitziet, gemakkelijk te navigeren is, toegankelijk is voor mensen met een beperking en geoptimaliseerd is voor SEO. Dit geldt natuurlijk voor elke website maker, dus wil je nou bijvoorbeeld een professionele WordPress design hebben? Dan kun je dit allemaal toepassen!

woman placing sticky notes on wall

De voordelen van online developer cursussen

Online developer cursussen zijn een populaire manier om te leren programmeren en de vaardigheden van een developer te verbeteren. Ze zijn zeer praktisch en bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele opleidingsmethoden.

 

Flexibiliteit van een online cursus

Een van de belangrijkste voordelen van online developer cursussen is hun flexibiliteit. Ze kunnen op elk gewenst moment worden gevolgd, wat betekent dat je ze kunt inpassen in je drukke schema. Je hoeft je niet te verplaatsen naar een fysieke locatie om de cursus te volgen, wat tijd en geld bespaart. Bovendien kun je de cursus op je eigen tempo volgen, zodat je niet hoeft te haasten om bij te blijven.

Ruime keuze

Een ander voordeel van online developer cursussen is de ruime keuze aan cursussen die beschikbaar zijn. Er zijn cursussen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, en voor verschillende programmeertalen. Dit betekent dat je altijd een cursus kunt vinden die aansluit op je specifieke leerbehoeften en doelen. De cursus advanced JavaScript programmeren is bijvoorbeeld geschikt om vele aspecten van de programmeertaal JavaScript te leren. 

Online goedkoper dan fysiek

Online developer cursussen zijn ook vaak goedkoper dan traditionele opleidingen. Ze zijn meestal betaalbaar en bieden vaak kortingen voor groepen of voor het aanschaffen van meerdere cursussen. Bovendien zijn er vaak gratis cursussen of cursussen met een proefperiode beschikbaar, zodat je kunt bepalen of de cursus bij je past voordat je geld uitgeeft.

Interactiviteit bij online cursussen

Een ander groot voordeel van online developer cursussen is de interactiviteit. Veel cursussen bieden online gemeenschappen en fora waar je met andere cursisten kunt communiceren en samenwerken. Dit kan helpen om je leerproces te versterken en tegelijkertijd een waardevolle bron van feedback en ondersteuning te zijn. Sommige cursussen bieden ook mentor aanbod, wat betekent dat je persoonlijke begeleiding kunt krijgen van ervaren developers.

 

Tenslotte zijn online developer cursussen een uitstekende manier om je vaardigheden op te frissen of te verbreden. Ze bieden je de mogelijkheid om je huidige werk te verbeteren of om nieuwe doelen te bereiken in je carrière. Ze zijn ook een goede manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de tech-industrie. Op SpiralTrain zijn veel developer cursussen te vinden.

Hoe vaak moet je bepaalde voorwerpen desinfecteren om effectief te zijn?

Het desinfecteren van voorwerpen is een belangrijke manier om het risico op het oplopen van infecties te verminderen. Het regelmatig desinfecteren van voorwerpen kan helpen om het aantal ziektekiemen te verminderen en om te voorkomen dat deze zich verspreiden. Maar hoe vaak moet je bepaalde voorwerpen desinfecteren om effectief te zijn?

 

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals het type voorwerp, de omgeving waarin het voorwerp wordt gebruikt en de kans op besmetting. Hieronder geven we enkele richtlijnen voor het desinfecteren van verschillende soorten voorwerpen.

Oppervlakken

Oppervlakken op kantoor, zoals tafels, werkbladen, toiletbrillen en kranen, kunnen het beste dagelijks gedesinfecteerd worden. Oppervlakken in openbare ruimtes, zoals winkels en openbare toiletten, moeten vaker gedesinfecteerd worden, afhankelijk van de drukte van de ruimte. Als er met een duurzaam desinfectiemiddel gedesinfecteerd wordt, wordt de Biofilm die in het water kan zitten duurzaam verwijderd. Ook kan er met een vernevelingssysteem gedesinfecteerd worden met Watter.

Gebruiksvoorwerpen

Gebruiksvoorwerpen, zoals nietmachines, glazen en computermuizen, kunnen het beste na elk gebruik gewassen worden met warm water en zeep. Als dit niet mogelijk is, kun je ze ook desinfecteren met een geschikt desinfectiemiddel.

Handen

Handen zijn een van de belangrijkste overdrachtsmiddelen van ziektekiemen. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te wassen met warm water en zeep, vooral na het gebruik van het toilet, het verversen van neus of ogen en het aanraken van oppervlakken waarop mogelijk ziektekiemen aanwezig zijn.

Bedrijfskleding

Kleren kunnen ook een bron van ziektekiemen zijn. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te wassen, vooral als ze in aanraking zijn gekomen met vuil of lichaamsvloeistoffen. Als je kleding niet gewassen kan worden, kun je ze ook desinfecteren met een geschikt desinfectiemiddel.

Wanbetalers? Zo los je het op

Heb jij of je bedrijf een groot probleem met wanbetalers, schakel dan een incassobureau inschakelen in. Als ze te laat zijn met het betalen van hun schuld, zal de incassobureau hen bezoeken of contact met hen opnemen om hun betalingsverplichtingen te innen. Incassobureaus worden vaak als eng en intimiderend bestempeld. Je moet echter weten dat incassobureaus slechts een beroep zijn. Ze zullen de wanbetalers niet persoonlijk aanvallen omdat ze alleen maar hun werk doen, schulden innen. Het is ook een juridische onderneming. De incassanten hebben ook hun eigen ethische code bij het innen van schulden van debiteuren. Daarom zullen je klanten die hun schulden niet betalen, niet hard en oneerlijk worden behandeld zolang de debiteuren ook meewerken. Soms lijken incassobureaus intimiderend omdat hun werk afhangt van de medewerking van de debiteuren. Ze kunnen echter zeer nuttig voor je zijn als je een aantal klanten hebt die wanbetalers zijn.

Wat is een incassobureau?

Het incasso bureau is een bureau dat rekeningen accepteert van alle soorten creditcards, medische rekeningen, autoleningen, persoonlijke leningen, zakelijke leningen, studieleningen tot rekeningen voor mobiele telefoons. In de praktijk kunnen incassobureaus worden gegroepeerd op basis van het te incasseren bedrag. Een incassobureau kan incassoactiviteiten overnemen als de bank, financieringsmaatschappij of andere partijen die hen inhuren besluiten de vordering niet direct te incasseren.

Hoe werkt het incassobureau?

Een incassobureau werkt door het incassowerk van de schuldeisers over te nemen. De schuldeisers kunnen pakketten aanbieden om de schuld aan de debiteuren af ​​te lossen op basis van verschillende criteria om schuldtransacties met incassobureaus te vergemakkelijken. Een voorbeeld van die criteria is de kredietwaardigheid van de debiteur en het percentage mislukte incasso’s in de afgelopen periode. Vervolgens stuurt het agentschap incassobureaus om schulden te innen van de schuldenaars die al minstens 60 dagen te laat zijn met het betalen van hun schulden. Daarna sturen ze het naar de schuldeisers. Ze worden betaald wanneer de schuld is geïnd of afbetaald. Daarna vallen ze de debiteur niet meer lastig. Inmiddels is de betaling van een incassobureau behoorlijk divers, variërend van 20% tot 40% van het geïncasseerde bedrag. Wat betreft de methoden die worden gebruikt voor het incasseren van schulden, gebruikt een incassobureau meestal brieven of telefoontjes om de schulden te incasseren, evenals bezoeken en onderhandelen met de debiteuren om hun schulden te betalen.

Gebruik van brieven of telefoontjes om de schulden te innen

Incassobureaus gebruiken meestal brieven of telefoontjes om contact op te nemen met de debiteuren. Als dat niet werkt, komen ze er via een aantal methoden achter waar de schuldenaar zich bevindt, waaronder het gebruik van privédetectives. Ze kunnen ook de activa van de debiteur volgen, zoals bank- en effectenrekeningen, om te bepalen of ze kunnen betalen.

De debiteuren vinden om hun schulden te betalen

Naast brieven of telefoontjes gebruiken incassobureaus ook verschillende methodes. Het bureau zal bijvoorbeeld onderhandelen met debiteuren om hun schulden te betalen. De incassanten kunnen ook een advocaat aanstellen om rechtszaken aan te spannen tegen de debiteuren die weigeren te betalen. Gerenommeerde incassobureaus werken goed, fair, respectvol en eerlijk, en ze gehoorzamen de wet. Zij zullen incasso-activiteiten bespreken en zelfs opschorten als de debiteur een schriftelijk verzoek heeft gedaan en de vordering heeft geverifieerd. Je hoeft je geen zorgen te maken, want gerenommeerde bureaus zullen de debiteuren niet lastigvallen of mishandelen.

gold and silver round coins

Hoe krijg je gratis kwalitatieve backlinks naar jouw site of webshop?

Gefeliciteerd! Je hebt een schitterend product of dienst op de markt gebracht en bent inmiddels ook al online aanwezig met een eigen website of webshop. Niet alleen dat, maar je website werkt ook nog eens prettig op mobiele apparaten, kan goed worden gecrawld en geïndexeerd door de spiders van zoekmachines, en de content die erop staat is SEO-vriendelijk geschreven. 

 

Toch wil het maar niet lukken om tussen al die anderen uit jouw branche gevonden te worden (in de zoekresultaten). De reden: te weinig sites die naar jou verwijzen, of de ‘kwaliteit’ van deze backlinks is te laag (hoe betrouwbaar en toonaangevend zijn deze sites?). Immers, Google beschouwt backlinks als aanbevelingen, en mede aan de hand van deze aanbevelingen bepaalt het hoe hoog jouw website moet komen te staan in de zoekresultaten. 

 

Alhoewel Google websites steeds meer beoordeelt op basis van hun content en techniek (het gedrag van jouw websitebezoekers weegt inmiddels het zwaarst), is het vrijwel onmogelijk om een website te laten ranken zonder (kwalitatieve) backlinks. In dit artikel leg ik je uit hoe je kwalitatieve backlinks verkrijgt zonder dat je daarvoor per se een online marketing bureau in de arm hoeft te nemen.

Gevarieerd linkprofiel 

Allereerst dient te worden vermeld dat naast het volume en de kwaliteit ook de variatie in je backlinks zeer belangrijk is. Hoe waarschijnlijk is het immers wanneer jouw site honderd keer wordt vermeld op een partnerpagina of webcatalogus, maar nooit linkverwijzingen krijgt vanuit fora, blog sites en social media platforms? 

 

Dit artikel gaat puur over het verkrijgen van backlinks van relevante websites met een hoge autoriteit. Voor verdere tips rondom het opbouwen van een gevarieerd linkprofiel verwijs ik je daarom naar dit eerdere artikel van de Hostnet Academy. 

Wat heb jij te bieden?

Voordat je op zoek gaat naar kwalitatieve linkpartners en deze gaat benaderen, is het natuurlijk wel van belang dat je andere webmasters iets terug kunt bieden. Natuurlijk kan een link terug op jouw site door anderen als heel waardevol worden beschouwd. Echter zal Google dan snel doorhebben dat het om een georganiseerde ruil gaat, en hecht het direct minder waarde toe aan de backlink voor beide websites. 

 

Daarom is het zoveel krachtiger als je voor iedere backlink die je krijgt een link terug plaatst niet op je eigen website, maar op een andere relevante site die jij in beheer hebt. Een manier om dit te realiseren is door een klein netwerkje van linkruil mogelijkheden op te zetten. Je kunt bijvoorbeeld gratis een extra WordPress-site aanmaken en hier een blog op bijhouden over relevante ontwikkelingen binnen jouw markt. Daarnaast kun je een aantal gerelateerde sites aanmaken op jimdo.com, wix.com en weebly.com en een aantal startpagina’s via goedbegin.nl en goedvinden.com. 

 

Alhoewel je zo gratis een netwerk van linkruil mogelijkheden creëert, kost het je natuurlijk wel enige inspanning om deze sites een mooie invulling te geven en daarmee interessant te maken voor linkpartners. Uiteindelijk werpt deze initiële inspanning wel zijn vruchten af. Het zal je namelijk verbazen hoeveel webmasters tevreden zijn met een link terug op bijvoorbeeld een weebly site (brengt immers ook variatie in hun linkprofiel).

 

Probeer ook verder te kijken. Heb jij een goede vriend(in) of kennis die een Facebook-pagina beheert dat duizenden volgers heeft en ook nog eens gerelateerd is aan jouw branche? Probeer dan iets met hem of haar af te spreken, waardoor je die Facebook-pagina kunt inzetten als waardevol ruilmiddel (bijvoorbeeld voor het plaatsen van promotie-acties). Daarnaast kan een relevant en kwalitatief goed geschreven gastblog artikel (met daarin uiteraard een link naar jouw website) voor sommige webmasters al reden genoeg zijn om niet voor een backlink terug te vragen. 

Hoe je kwalitatieve linkpartners vindt

Een eerste snelle manier waarop je relevante en kwalitatieve linkpartners vindt is door te kijken in het backlinkprofiel van je concurrenten. Oftewel: welke sites verwijzen er allemaal naar je belangrijkste concurrenten en is het aannemelijk dat deze sites ook een linkje naar jou zouden willen plaatsen?

 

Een manier om kosteloos te zien waar jouw concurrenten hun backlinks vandaan halen is via de Open Site Explorer tool van Moz (Moz Pro heeft een gratis trial abonnement van 30 dagen). Kijk naar de sterkste backlinks (met de hoogste Page en Domain Authority, liefst een DA boven 20 en PA boven 30) en stuur steeds een bericht naar de website-eigenaar met de vraag of ze een link naar jouw site willen plaatsen (hoe je dit het beste doet lees je verder in dit artikel).

 

Een andere gratis methode die ik zelf ook graag gebruik is de zoekopdracht <Onderwerp> inurl:”(nl|be|net|biz|info|com|org)/links” door Google halen. Zo vind je heel gemakkelijk via Google relevante websites vinden die over een linkpagina beschikken. Hierbij gebruik je in de zoekopdracht steeds als eerste woord het onderwerp waar de websites die je zoekt over moeten gaan. Om zoveel mogelijk relevante resultaten via deze weg te krijgen kun je variëren met het laatste woord uit de zoekopdracht. In plaats van “/links” kun je bijvoorbeeld ook “/partners”, “/linkpartners”, “/samenwerkingen” of “/en-verder” gebruiken.

 

De potentiële linkpartners die je vindt beoordelen op kwaliteit doe je in eerste instantie met je logisch verstand. Ziet de site er goed uit? Heeft de website voldoende relevante content en wordt deze content regelmatig bijgehouden? Als de linkpartner pagina wordt volgestouwd met honderden (irrelevante) links kun je beter verder kijken. Daarnaast kun je met de Way Back Machine van Archive.org zien hoe de website in het verleden eruitzag. Als je door deze background check erachter komt dat er een aantal jaren geleden op deze site content rondom porno of gokken heeft gestaan, kun je deze website ook beter laten liggen.   

Hoe je kwalitatieve linkpartners benadert

Over waardevolle linkruil mogelijkheden beschikken en weten wie je moet benaderen is niet voldoende wanneer je outreach e-mails gelijk in de prullenbak of spam folder belanden. Het laatste wat je moet doen om écht waardevolle linkpartners over te halen is ze gestandaardiseerde copy-paste berichten of bulkmails versturen. Veel webmasters met hoge autoriteit websites krijgen dagelijks te maken met dit soort onpersoonlijke en spammerige linkbuilding e-mails.

 

Om met jouw e-mail op te vallen én te overtuigen dient jouw bericht oprechte betrokkenheid te combineren met humor en een duidelijke boodschap. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Iedere outreach e-mail kan naar onze mening globaal worden onderverdeeld in de volgende zeven onderdelen: onderwerpregel, begroeting, intro, verzoek, wederdienst, afsluiting en signatuur. Wij hebben de marketing principes van het AIDA-model verwerkt in ieder e-mail component, waar het volgende 7 stappen systeem voor het opstellen van outreach e-mails uit is voortgekomen.

 

Blijf finetunen

Het meest belangrijke hierbij is om voortdurend nieuwe dingen uit te proberen en zo gaandeweg steeds meer inzicht te krijgen in wat voor jouw website of webshop wel of niet werkt. Neem de voorbeelden uit onze outreach e-mail template niet klakkeloos over, maar gebruik deze ter inspiratie om zelf continu tot weer een betere e-mail tekst te komen.

 

Wij zijn erg benieuwd naar hoe deze tips jou (wel of niet) verder hebben geholpen in jouw linkbuilding inspanningen. Heb jij nog verdere suggesties en/of aanvullingen? Deel ze in de comments hieronder.

Wil jij meer weten over SEO en linkbuilding? Kijk dan eens op https://ticonlinemarketing.nl/trainingen/seo-training/

Alles wat je moet weten over ICT detachering

Misschien is het voor veel mensen een onbekende term, maar in de ICT wereld wordt er wel veel over gesproken: ICT detachering. In een wereld waar ICT een steeds belangrijkere rol speelt is het belangrijk om enigszins kennis van zaken te hebben. Of je nu wel of geen verstand hebt van ICT, het is nooit te laat om te leren. Daarom lees je in deze blog alles over ICT detachering. Je leest onder andere over wat deze bekende ICT term precies inhoudt, redenen waarom er gekozen worden voor ICT detacheren en je leest meer over de voordelen van ICT detacheren. 

Wat is ICT detachering?

Het woord ‘detachering’ komt van detacheren. De term detacheren is te omschrijven als het inhuren van personeel dat via een detacheringsbureau gebeurt. Een kortdurige detachering staat bekend onder de naam ICT detavast, maar er wordt vaker gekozen voor detacheren op basis van langdurige overeenkomsten. Een dergelijk detacheringsbureau heeft mensen in dienst die jij vervolgens voor een bepaalde periode kunt inhuren. Kort gezegd: het detacheringsbureau is de werkgever van de werknemer die gedetacheerd wordt.  Misschien wordt het hier iets ingewikkelder, maar lees het goed door: op het moment dat jij inhuurt, wordt jij de opdrachtgever van het detacheringsbureau. De werknemer die jij inhuurt bij een detacheringsbureau is een ingeleende werknemer voor jou. Maar let op: het detacheringsbureau blijft wel de werkgever. Dit houdt in dat het detacheringsbureau werkgeversrisico loopt in het geval van ontslag of ziekte.

Waarom kiezen voor detacheren?

Detachering is vooral een bekende term in de ICT wereld en onder ondernemers. Je detacheert mensen, dus dit wil zeggen dat je personeel inhuurt. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mensen kiezen om personeel te detacheren. Hieronder noem ik enkele redenen die veel voorkomen:

 • Detacheren wordt vaak ingezet bij ziektevervanging
 • Als er speciale projecten verricht moeten worden, wordt er vaak ook gekozen om personeel te detacheren.
 • Detacheren wordt ingezet als iemand met zwangerschapsverlof gaat.
 • Bij een verlengde proeftijd wordt personeel regelmatig gedetacheerd
 • Tijdens drukte wordt detachering voornamelijk ingezet voor extra ondersteuning.

Wat zijn de voordelen van ICT detacheren

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende redenen te bedenken waarom mensen kiezen om personeel te detacheren. Maar waarom wordt er in het bijzonder veel gebruik gemaakt van gedetacheerd personeel in de ICT wereld? Dit heeft te maken met de voordelen die ICT detacheren met zich mee brengt. Hieronder zet ik enkele voordelen van ICT detacheren op een rijtje:

 • Je kunt op een makkelijke en snelle manier aan hoogopgeleid personeel komen.
 • Hoewel het detacheringsbureau mensen aanbiedt, zullen deze mensen eerst nog bij jou op sollicitatiegesprek moeten komen. Jij blijft dus de touwtjes in handen houden.
 • Vaak heeft gedetacheerd personeel ervaring opgedaan in verschillende werkvelden en/of bedrijven. Ze hebben dus een brede kennis.
 • Je bindt de mensen maar tijdelijk aan je, dus je hoeft geen mensen te ontslaan bij financiële krapte.

gratis Laptopcomputer Die C ++  Toepassing Toont Stockfoto

Hoe vind ik werk dat echt bij mij past?

Werk, overal is werk. Werken in Gorinchem, Amsterdam, Doetinchem, Groningen, Den Haag of elders, er staan genoeg vacatures open voor uiteenlopende beroepen. Toch blijven we vaak werk doen waar we niet langer voldoening uit halen. We weten allemaal dat we waarschijnlijk nog lang niet klaar zijn met al dat werk en dat de pensioenleeftijd almaar verder verhoogd wordt. Buiten de discussie over een 9-5 baan wel iets is dat je wilt, is het belangrijk om na te denken over je huidige baan of als je geen baan hebt: wat wil ik? Maakt het werk je blij en haal je er voldoening uit? Of blijf je gewoonweg bij je huidige baan omdat je geen ontslag durft te nemen, omdat je dan in een zwart gat denkt te vallen? Hoe vind je een baan die nou echt goed bij je past? Dat en meer lees je in deze blog.

Waarom doen mensen werk dat ze niet leuk vinden?

Het klinkt allemaal heel erg logisch: als je werk doet dat je niet leuk vindt, dan stop je er toch gewoon mee? Er staan een heleboel vacatures open, dus het is niet lastig om een nieuwe baan te vinden. Waar wacht je nog op, zou je denken? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mensen het desondanks heel erg lastig vinden om te stoppen met hun huidige baan waar ze geen voldoening meer uit halen. De meest voorkomende redenen zijn:

 • We zoeken de veiligheid en comfort op: het is eng om te stoppen met iets wat je misschien wel jarenlang hebt gedaan. Je hebt nu een baan en je krijgt betaald. Je kent de mensen om je heen en je hebt kennis van zaken. Dit is immers wat je kent. Hoe eng is het om dat achter te laten en helemaal opnieuw te moeten beginnen?
 • Wat als:.. We weten wel dat we deze baan niet jarenlang meer willen doen, maar wat als je niet toegelaten wordt tot je droombaan? Wat als ze je afwijzen en je niet meer terug kan naar je huidige baan en je in een zwart gat valt? Wat als je (tijdelijk) geen inkomen hebt? Etc.

Wat voor werk wil je doen tot je pensioen?

Stel je even voor: je bent bijna 60 jaar en je realiseert je dat je toch had moeten veranderen van baan. Je hebt spijt, omdat je je hebt laten tegenhouden door angst en twijfel. Je gaf te veel om zekerheid en durfde niet je hart te volgen. Is dat niet veel erger om achteraf te beseffen dan het gewoon te proberen? Daarom is het belangrijk om je nu al af te vragen: wat voor werk wil ik doen tot mijn pensioen? Vaak weet je het diep van binnen wel, maar laat je je tegenhouden door je eigen onzekerheid. Als ik je één ding mag meegeven: het is niet erg als je interesses veranderen, maar durf te kiezen en mee te gaan in deze verandering. Je zit nergens levenslang aan vast en je mag altijd een andere keuze maken.

gratis Vrouw Zit Voor Macbook Stockfoto

Alles wat je wilt weten over het beroep als privé detective

Sommige mensen dromen ervan om privé detective te worden. Een privé detective staat ook wel bekend onder de naam ‘particulier onderzoeker’. Om deze titel te bemachtigen zul je een opleiding tot particulier onderzoeker moeten volgen. Dat je een opleiding moet volgen om privé detective te mogen worden is niet voor niks. In deze blog lees je alles over particulier onderzoeker. Wat is een particulier onderzoeker eigenlijk en waar houd hij of zij zich mee bezig? Is het vergelijkbaar met een privé detective die je ziet in films of over leest in boeken? Wat is belangrijk binnen dit beroep? Dit en nog veel meer lees je hieronder

Wat is een particulier onderzoeker?

Een particulier onderzoeker, of wel: privé detective houd zich bezig met het verzamelen en analyseren van gegevens. Doorgaans zijn deze gegevens erop gericht om een bepaalde misdaad of onrechtmatige daad te voorkomen. Zoals je eerder las, zul je een bepaalde opleiding moeten volgen om dit beroep uit te mogen oefenen. Dit is de opleiding tot particulier onderzoeker. Als je deze opleiding succesvol hebt afgerond zul je een erkend ECABO-diploma Particulier Onderzoeker krijgen.Dit is een vereist certificaat voor het uitvoeren van de werkzaamheden als particulier onderzoeker. 

erken zij achter de schermen aan actuele onderzoeken over de gehele wereld.

 

Komt het beroep als privé detective overeen met de films en boeken?

Als je houd van misdaad, actie en sensatie dan is de kans enorm groot dat je wel eens te maken hebt gehad met een privé detective. Althans, in boeken en films dan. Het is niet voor niks dat het beroep als particulier onderzoeker zo vaak voorkomt in films en boeken. Het beroep komt over vol spanning en sensatie waar je op zoek gaat naar oplossingen voor een bepaald probleem. Actie ligt altijd op de loer. Door het beroep op deze manier over te brengen in films en boeken gaat met logischerwijze een bepaald beeld vormen van een privé detective. Helaas wordt dit beeld doorgaans net wat indrukwekkender gemaakt dan het eigenlijk is. Hoewel het uiteraard een spannend beroep is om uit te oefenen, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Daarnaast is het ook vrij ingewikkeld werk. Maar goed, daar heb je dan ook de opleiding voor moeten volgen. Een ding is wel zeker: het is interessant en vooral uitdagend werk voor de mensen die er wel van dromen om privé detective te worden.

De taken van een privé detective

Er zijn verschillende taken die een privé detective uitvoert. Situaties en omstandigheden waar een privé detective mee te maken kan krijgen, zijn erg uiteenlopend. Zo kan het gaan om vermissingen, bedrifjfsfreudes of wanneer er een vermoeden van vreemdgaan is. De taken zijn dan ook divers. Hieronder noem ik er enkele:

 • Informatie verzamelen ter bewijsvoering.
 • Observaties uitvoeren.
 • Vermiste personen opsporen.
 • Getuigen en betrokkenen verhoren.
 • Informatie verstrekken.

Gratis stockfoto met afluisteren, Afro-Amerikaans, attent Stockfoto

Wat is pre employment screening en wat zijn de voordelen?

Als jij nieuwe mensen gaat aannemen voor jouw bedrijf, dan wil je natuurlijk wel dat je de juiste persoon aanneemt. Iemand die goed bij het bedrijf past en iemand die het werk leuk vindt, zodat hij of zij er volledig voor gaat en niet binnen de kortste keren weer vertrekt. Om te zorgen dat je een grotere kans hebt om iemand aan te nemen die goed is voor jouw bedrijf, kun je een Pre Employment Screening uitvoeren. Zoals de naam al doet vermoeden, ga je jouw sollicitant van tevoren bestuderen en controleer je of zijn of haar achtergrond gevaarlijk zou kunnen zijn voor jouw bedrijf.

Wat wordt er onderzocht bij een pre employment screening?

Bij een pre employment screening worden er aardig wat dingen gecontroleerd. Allereerst wordt er gekeken naar de naw-gegevens. Hierbij wordt er gecontroleerd hoe de sollicitant heet, wat het adres van de sollicitant is en in welke woonplaats diegene woont. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar legitimatiebewijzen. Het paspoort of het rijbewijs wordt gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat deze echt zijn. Vervolgens is natuurlijk ook het cv aan de beurt. Er wordt gekeken of de gegevens die erop staan ook daadwerkelijk kloppen en of de sollicitant inderdaad de werkervaring heeft die hij of zij beweert te hebben. Dit wordt ook met de diploma’s gedaan. Een ander belangrijk ding dat wordt onderzocht bij pre employment screening is het crimineel verleden. Er wordt gedoken in het verleden van de sollicitant om te kijken of diegene misschien een strafblad heeft. Soms wordt er bij een pre employment screening zelfs gekeken naar de online activiteiten op bijvoorbeeld sociale media.

Wat als je een negatieve pre employment screening terug krijgt?

Soms kan het voorkomen dat de pre employment screening negatief uitpakt. Er wordt dan iets gevonden in het verleden van de sollicitant die een gevaar zou kunnen vormen voor het bedrijf. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om de sollicitant direct af te wijzen en op zoek te gaan naar een nieuwe kandidaat. Ook kun je ervoor kiezen om in gesprek te gaan met de sollicitant. Je kunt diegene uitleggen wat je hebt gevonden en de sollicitant de kans geven om dit toe te lichten. Misschien blijkt het achteraf allemaal mee te vallen en is er een logische verklaring voor. Dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om diegene toch wel aan te nemen.

Wetten verbonden aan een pre employment screening

Een pre employment screening kun je niet zomaar doen zoals jij dat wilt. Er zitten namelijk aardig wat wetten verbonden aan de screening. Als werkgever moet je ook voldoen aan onder andere de informatieplicht en de verificatieplicht. Je kunt er ook voor kiezen om een pre employment screening over te laten aan bijvoorbeeld een recherchebedrijf. Dan weet je zeker dat het volgens alle regels verloopt en nauwkeurig wordt gedaan.

gratis Snijd Anonieme Multi Etnische Interviewer En Werkzoekende Bij Tijdens Het Interview Stockfoto

 

Wat moet ik weten van de branche ICT?

Van de populaire banen die er zijn, is de ICT branche een interessante keuze geworden. Je kunt tal van vacatures vinden, zoals een vacature functioneel beheerder en vele andere. Hoewel veel mensen beweren deze sector door en door te begrijpen, weten ze er vaak niet alles van. Het is veilig om te zeggen dat de ICT-sector zich bezighoudt met computers, software, hardware, telecommunicatie, enz. Het omvat echter meer dan dat. Voordat je solliciteert naar een baan in deze sector, moet je dus eerst een aantal zaken begrijpen.

Wiskunde-expert zijn is niet verplicht

Misschien twijfel je over solliciteren op ICT vacatures omdat je geen wiskundig genie bent. Veel mensen denken dat ze een wiskunde nerd moeten zijn als ze willen slagen in deze sector. Nou, dat is niet waar. Feit is dat je alleen basis rekenvaardigheden nodig hebt als je wilt opvallen tussen andere medewerkers. Deze vaardigheden zijn van toepassing op de meeste ICT-banen die er zijn. Je moet ook een aantal vaardigheden leren die passen bij je rol in die baan.

Zowel technische als zachte vaardigheden zijn belangrijk

In de ICT-sector moet je zowel zachte als technische vaardigheden verwerven. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je ook een goede balans tussen beide nodig hebt. Dat betekent dat je niet succesvol kunt zijn als je je maar op één ervan concentreert. Naast het kunnen uitvoeren van technische taken, moet je ook over probleemoplossende vaardigheden, goede communicatie, klantenservice, projectbeheer en andere vaardigheden beschikken.

Informatica diploma is optioneel

Ook belangrijk om te weten over de ICT branche is gerelateerd aan het diploma. Misschien denk je dat je een diploma informatica nodig hebt om een ​​baan in deze sector te krijgen. Dat is echter niet waar. Sommige ICT medewerkers hebben een liberal arts-diploma, bootcamp-certificering en andere soorten diploma’s. Feit is dat er ook ICT helpdesk medewerkers zijn die helemaal geen diploma hebben. Wat ze hebben, zijn vereiste vaardigheden om hun taken dienovereenkomstig uit te voeren.