Bereik het maximale

Marketing

Alles gerelateerd aan Marketing

Categorie archief werk

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

In het hedendaagse zakenleven is efficiëntie van cruciaal belang, vooral als het gaat om salarisadministratie. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun salarisadministratie uit te besteden aan gespecialiseerde dienstverleners. Dit is niet alleen een manier om de complexiteit te verminderen, maar het biedt ook tal van andere voordelen. Salarisadministratie uitbesteden bij SWV accountants biedt bedrijven de zekerheid dat hun salarisadministratie professioneel, nauwkeurig en volgens de laatste wettelijke eisen wordt behandeld.

Waarom salarisadministratie uitbesteden?

Expertise en nauwkeurigheid

Salarisadministratie vereist nauwkeurigheid en up-to-date kennis van de fiscale en arbeidswetgeving. Door deze taak uit te besteden aan experts, zoals SWV accountants, zorg je ervoor dat je salarisadministratie in handen is van specialisten die continu bijgeschoold worden over de nieuwste veranderingen in wet- en regelgeving. Dit vermindert de kans op fouten en de daarmee samenhangende risico’s en kosten.

Kostenbesparing

Het intern beheren van salarisadministratie kan duur zijn, vooral voor kleinere bedrijven. De kosten voor het aannemen van gespecialiseerd personeel, het bijhouden van hun opleiding, en de aanschaf van de benodigde software kunnen snel oplopen. Door de salarisadministratie uit te besteden, kun je deze kosten aanzienlijk verlagen, omdat je alleen betaalt voor de dienstverlening zonder de overhead van een intern team.

Tijdsbesparing

Salarisadministratie kan veel tijd in beslag nemen, vooral als er correcties of updates nodig zijn. Tijd is een waardevolle bron voor elke onderneming, en het vrijmaken van administratieve taken stelt jou en je team in staat om zich te richten op kernactiviteiten die de groei van het bedrijf bevorderen.

Verhoogde beveiliging

Gegevensbeveiliging is een belangrijke overweging bij het beheer van personeelsinformatie en salarisgegevens. Professionele salarisadministrateurs investeren in geavanceerde systemen om de veiligheid en vertrouwelijkheid van gegevens te waarborgen. Dit helpt bij het beschermen van gevoelige informatie tegen cyberdreigingen en datalekken.

Compliance

Het naleven van de lokale, nationale en Europese regelgeving is essentieel. Non-compliance kan leiden tot boetes en juridische problemen. SWV accountants zorgt ervoor dat jouw salarisadministratie altijd in overeenstemming is met de huidige wetgeving, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke juridische complicaties.

Hoe werkt het uitbesteden van salarisadministratie?

Het proces van het uitbesteden van salarisadministratie is gestroomlijnd en eenvoudig. Na een initiële setup, waarbij jouw specifieke behoeften en voorkeuren worden vastgesteld, neemt het accountantskantoor de maandelijkse verwerking van salarissen over. Je levert eenvoudig de benodigde gegevens zoals uren, bonussen, en andere relevante informatie, en zij zorgen voor de rest, inclusief de afhandeling van belastingaangiften en het opstellen van loonstrookjes.

 

Zo werk je efficiënter en verhoog je jouw productiviteit

Ervaar je een hoge werkdruk? Krijg je het werk steeds niet af? Of wil je gewoon meer doen in dezelfde tijd of zelfs in minder tijd? Dan is dit blog iets voor jou. We gaan namelijk diverse tips bespreken waarmee je efficiënter gaat werken en je productiviteit kunt verhogen.

  1. Stel duidelijke doelen

Begin je dag, week of project met het stellen van duidelijke en haalbare doelen. Maak gebruik van de SMART-criteria: specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden. Door je doelen concreet te formuleren, weet je precies wat je wilt bereiken en kun je je planning daarop afstemmen.

  1. Prioriteer Taken

Maak een lijst van taken die je moet volbrengen en rangschik ze op basis van urgentie en belangrijkheid. Focus je eerst op de taken die de grootste impact hebben op je doelen of deadlines. Dit helpt je om gefocust te blijven en voorkomt dat je tijd verspilt aan minder belangrijke zaken.

  1. Gebruik Time Management technieken

Ontdek time management technieken die voor jou werken, zoals time blocking. Dergelijk tools kunnen je helpen om je tijd effectief te organiseren, pauzes te nemen wanneer je dat nodig hebt en je te concentreren op taken die echt belangrijk zijn.

  1. Minimaliseer afleidingen

Een van de grootste tijdverslinders zijn afleidingen. Zorg daarom dat je werkomgeving rustig is en alles wat voor afleiding kan zorgen uitschakelt. Denk bijvoorbeeld aan notificaties op je telefoon, e-mails die je ziet binnenkomen, het blokken van websites die je tijdens het werk niet kunt bezoeken en het inplannen van pauzes waarin je met collega’s kunt praten.

Want met name bij dat laatste gebeurt het al snel dat je continu gestoord wordt door een collega die even een praatje wil maken. Maar ‘even’ bestaat  niet en is een enorme grote tijdverslinder waar je voor moet waken als je jouw productiviteit wilt verhogen.

  1. Automatiseer routinematige taken

Gebruik technologie en tools om routinematige taken te automatiseren. Dit kan variëren van het instellen van automatische betalingen tot projectmanagementsoftware om repetitieve taken te stroomlijnen of te automatiseren. Door te automatiseren kun je kostbare tijd besparen en je concentreren op meer waardevolle activiteiten. Dat is dus dubbel winst, want wat je aan werk verzet heeft een hogere toegevoegde waarde dan routinematige werk.

Evalueer en leer

Neem regelmatig de tijd om terug te kijken op je werk en om te evalueren wat wel en niet heeft gewerkt. Vraag feedback van collega’s, buddy of je mentor en gebruik die terugkoppeling om je werkmethoden te verbeteren. Reflectie stelt je in staat om te groeien en steeds efficiënter te worden in wat je doet. Evalueer en leer, dat is de weg naar efficiënter werken en je productiviteit verhogen.

Een goede tool om die evaluatie uit te voeren is software voor tijdregistratie. Met tijdregistratie software registreer je aan welke werkzaamheden je hoeveel tijd besteed. Op die manier kom je er ook snel naar achter welke taken veel tijd kosten en kun je gericht op zoek gaan naar manieren om de hoeveelheid tijd terug te dringen.

Tijdregistratie is er ook specifiek voor projecten, we praten dan ook wel over projectregistratie software. Met projectregistratie software kun je nauwgezet volgen hoeveel tijd er aan welk onderdeel van het project is besteed. Zo kun je steeds bijsturen om een project efficiënter uit te voeren.

Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in tijdregistratie software en projectregistratie software.

 

Hoe optimaliseer je je LinkedIn bedrijfsprofiel

Als je als ondernemer je doelgroep wilt bereiken, is er geen beter platform dan LinkedIn. Dit professionele netwerk is de plaats bij uitstek geworden voor professionals van alle niveaus en bedrijfstakken, waardoor het gemakkelijk is om jezelf en je bedrijf te promoten – als je weet hoe je er je voordeel mee kunt doen! In dit artikel laten we je precies zien hoe je met LinkedIn marketing je bedrijfsprofiel kunt optimaliseren om je zichtbaarheid te vergroten, je prestaties onder de aandacht te brengen en uiteindelijk meer leads te genereren. Van het maken van een aandachttrekkende kop tot het optimaliseren van trefwoorden die ervoor zorgen dat de juiste mensen zien wat je hebt bereikt, deze uitgebreide gids geeft ondernemers alles wat ze nodig hebben om te slagen met hun eigen bedrijfsprofielen.

Gebruik een duidelijke, opvallende profielfoto voor je bedrijfspagina

Het maken van een opvallende profielfoto is een belangrijk onderdeel van de marketing van je bedrijfspagina. De juiste foto kan de aandacht van potentiële klanten trekken, en hen meer geïnteresseerd maken in wat je te bieden hebt. Je profielfoto moet duidelijk zijn, zodat de afbeelding zich onderscheidt van al het andere eromheen. Hij moet ook uniek en professioneel zijn, omdat dit de kijkers een eerste indruk geeft van de identiteit van je bedrijf. Bovendien moet de profielfoto je merkwaarden nauwkeurig weergeven en de essentie van wat je aanbod vastleggen. Uiteindelijk kan een opvallende profielfoto worden gebruikt om interesse in je bedrijfspagina te wekken en potentiële klanten aan te trekken.

Gebruik zoekwoorden en hashtags in berichten om ze beter doorzoekbaar te maken

Het toevoegen van zoekwoorden en hashtags aan je berichten kan de zichtbaarheid ervan vergroten en je helpen een groter publiek te bereiken. zoekwoorden zijn termen die je selecteert en die betrekking hebben op het specifieke onderwerp van je bericht. Door deze zoekwoorden in het bericht op te nemen kunnen zoekmachines het beter begrijpen en categoriseren, waardoor mensen die op die onderwerpen zoeken je bericht zien. Hashtags zorgen ervoor dat gebruikers die je niet direct volgen je inhoud gemakkelijk kunnen vinden. Als iemand bijvoorbeeld zoekt naar een populaire hashtag die verband houdt met het onderwerp van je bericht, is de kans groot dat ze ook op die van jou stuiten! Door beide hulpmiddelen te gebruiken kun je je bericht meer bereik geven en meer mensen naar je community brengen.

Neem contactinformatie op zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen bereiken

Met de juiste contactgegevens kunnen potentiële klanten gemakkelijk contact met je opnemen. Dit is een uitgelezen kans om al je gedetailleerde diensten en producten bekend te maken, of je nu accountant, webdesigner, advocaat of freelancer bent. Je contactgegevens moeten verschillende communicatiekanalen bevatten, zoals een telefoonnummer, e-mailadres en andere online accounts zoals Skype of WhatsApp. Zorg ervoor dat deze contactinformatie niet alleen nauwkeurig op de website staat, maar ook toegankelijk is vanaf de hoofdpagina. Je zou niet willen dat potentiële klantcontacten door verwarring verloren gaan! Het verstrekken van gedetailleerde contactinformatie garandeert dat de communicatie tussen beide partijen helder en beknopt blijft.

Post regelmatig en consequent content om volgers betrokken te houden

Content vers en intrigerend houden kan veel werk zijn, maar voor online influencers en bedrijven is het van cruciaal belang. Contact maken met een publiek via het internet is afhankelijk van een constante stroom van berichten, zodat volgers niet overstappen op iets nieuws. Om ervoor te zorgen dat je berichten hun aandacht vasthouden, moet je een regelmatige contentstrategie plannen. Het ontwikkelen van consistentie op verschillende platforms is belangrijk – als volgers weten wanneer ze iets nieuws van je kunnen verwachten, zullen ze eerder geneigd zijn om af te stemmen! Het kost maar een paar minuten per dag om inhoud te plannen en ervoor te zorgen dat je volgers verbonden blijven met wat je te bieden hebt. Door tijd te investeren in het consequent aanbieden van boeiende content, houd je je volgers betrokken!

Maak contact met andere bedrijven en professionals uit de sector om je netwerk uit te breiden

Netwerken is een van de meest waardevolle activiteiten die je kunt doen om je bedrijf uit te breiden. Contact zoeken met andere bedrijven en professionals uit de sector kan mogelijkheden bieden om middelen en kennis te delen, waardoor je bedrijf kan groeien. Het ontwikkelen van relaties met partners, collega’s of potentiële klanten kan leiden tot betere communicatie en vooruitgang op de lange termijn. Daarnaast biedt het bijwonen van branche-evenementen een face-to-face gelegenheid om mensen te ontmoeten die binnen hetzelfde werkterrein actief zijn als jij. Op deze manier in contact komen met anderen kan leiden tot samenwerking of toegang tot een breder publiek, wat uiteindelijk het succes van je bedrijf stimuleert.

Bron: GoFain

Het gebruik van pellets

De schaarste op de energiemarkt

Vooral de laatste tijd wordt er veel gesproken over energie. Door de problemen met Rusland kunnen we nog maar moeilijk aan gas komen. Gas gebruiken we over het algemeen om onze huizen te verwarmen. Doordat er zo weinig gas is, wordt het gas dat we nodig hebben, erg duur. We doen er alles aan om zo min mogelijk gas te gebruiken nu het 4 tot 5 keer zo duur is geworden, dan dat we gewend waren. Veel gezinnen kunnen hun huizen niet meer verwarmen en zitten daarom, als het wat kouder wordt, met dikke truien in huis met een deken over hun benen. Er zijn er, die om zo min mogelijk energie te verbruiken, zonnepanelen op dak laten leggen of gebruik gaan maken van een warmtepomp. Een warmtepomp gebruikt de energie uit de natuur. Wanneer je dat doet, ben je ecologisch en efficiënt bezig. Het systeem is in staat de warmte uit de grond te halen, het grondwater, of uit de buitenlucht. De warmte kan gebruikt worden om het huis mee te verwarmen. Wanneer er naar een andere manier gezocht wordt om energie te besparen kan er gebruik worden gemaakt van een pelletkachel.

Een pelletkachel

Een pelletkachel in huis is een goede manier om op het verbruik van het gas te besparen. Bij een pelletkachel zie je het vlammenspel dat door het verbranden van pellets geproduceerd wordt. Tijdens het verbranden van de pellets komt er heerlijke warmte vrij. Bij het gebruik van een pelletkachel worden fabriek houtpellets gebruikt. Er kan, door het op deze manier verwarmen van de woning, behoorlijk op de energierekening bespaard woorden.

Wat zijn houtpellets?

De houtpellets, die voor een pelletkachel worden gebruikt, zijn geperste houtkorrels, die gemaakt worden van de reststromen van snoeihout, zaagsel, houtkrullen, kleine stammen en houtspaanders. Zelfs het restafval van afgedankte meubels worden in de pellets verwerkt. De grondstoffen worden, onder een hoge druk, door een matrijs met gaten geperst.

 

Hoe worden de pellets gemaakt?

Omdat pellets van houtafval worden gemaakt, hoeven er geen specifieke bomen worden gekapt. We gebruiken voor de pellets graag de resten van harshoudende soorten zoals de spar, den en de lork. Deze houtsoorten zijn stevig en hebben een goede calorische waarde. Ook worden er houtkrullen, houten meubels, kleine stammen en dergelijke gebruikt voor het maken van de pellets. Er zitten tussen de pellets kwaliteitsverschillen. De beste pellets kun je herkennen aan het EN+A1 label. Het is de Europese normering voor de pellets die voor particulier gebruik dienen. Ook de as dat na de verbranding overblijft, is bij deze pellets gering. Je kunt de pellets bestellen op www.delangebv.nl. Ze leveren de producten aan zowel particulieren als bedrijven. De producten zijn leverbaar in handzame balen, grootverpakkingen en bulk. De pellets die gemaakt worden, komen voort uit zaagsel of schoon resthout.

Het belang van straatmeubilair

Winkelstraten moeten er uitnodigend uitzien

Wanneer we door winkelstraten lopen, dan is het belangrijk dat de omgeving er aantrekkelijk uitziet. Het geheel moet   uitnodigend op de bezoekers werken. Dat is te bereiken door de straten op te fleuren. Dat doet men dus om de mensen rustig door de straten te laten lopen en automatisch de etalages te bekijken. De winkeliers zien daar ook de noodzaak van in. Door de gemeente wordt er veel aan gedaan om ook bezoekers van buiten de stad naar het winkelcentrum te trekken. Dat is goed voor de inkomsten van de gemeente, maar ook voor de winkeliers en dergelijke.

 

Bezoekers die de winkelstraten bezoeken

Er zijn veel mensen die een naburige stad met de fiets gaan bezoeken. Dan is het belangrijk dat die mensen, als ze bij de stad aankomen, genoeg plaats hebben om hun fiets weg te zetten. Daarvoor zal de gemeente dicht bij het winkelcentrum fietsenrekken plaatsen. Het moeten voldoende fietsenrekken zijn, zodat de fiets veilig kan worden weggezet. Het is ook belangrijk dat de plaats, om de fiets weg te zetten opvallen, zodat vreemden zien waar de fiets kan worden weggezet.

 

Belangrijk straatmeubilair

Het belang van goed en mooi straatmeubilair is groot. Onder straatmeubilair verstaat men onder andere afvalcontainers en prullenbakken. Zij moeten ervoor zorgen dat bezoekers geen rommel op de straat gooien. Ook banken in een winkelstraat werkt uitnodigend. Komen de bezoekers met de auto, dan moeten de verkeersborden duidelijk aangeven waar de parkeerautomaten zijn om de auto dicht bij de winkels te parkeren. Ook is natuurlijk een goede verlichting belangrijk, maar zeker ook voldoende urinoirs. Straatmeubilair plantenbakken kunnen een straat behoorlijk aantrekkelijk maken. Ze zorgen voor een natuurlijke sfeer en charme.

 

Voordat u een winkelstraat gaat bezoeken

Het is belangrijk dat u, voordat u winkelstraten wilt gaan bezoeken in een stad, weet wat u er kunt verwachten. Daarvoor is het belangrijk dat u gemakkelijk op internet kunt kijken wat u er allemaal kunt vinden. Het is ook belangrijk dat de winkels die er staan worden aangegeven. Klik hier voor meer info. Zo kunt u met de juiste informatie bepaalde winkelstraten en winkels bekijken. U loopt niet verloren door de winkelstraten als u een plattegrond op uw telefoon heeft, of het geheel heeft gedownload en geprint. Het is ook belangrijk dat u gemakkelijk bepaalde terrasjes en restaurants kunt vinden. Op die manier kunt u genieten van een heerlijk dagje door een vreemde stad te slenteren, die door het straatmeubilair uitnodigend op u inwerkt.

Drie adviezen om betrouwbare schoonmakers voor kantoorschoonmaak in te huren

Als ondernemer wilt u waarschijnlijk zo min mogelijk energie steken in taken die niet tot de kern van je bedrijf horen. Schoonmaakwerk op het kantoor is daar een goed voorbeeld van. U wilt immers betrouwbare schoonmakers inhuren, zodat u hier geen omkijken naar hebt en kan blijven focussen op wat echt belangrijk is. In dit artikel geven we u drie adviezen om betrouwbare schoonmakers te vinden voor kantoorschoonmaak. Daardoor weet u hoe dan ook dat uw kantoor straks spik en span is.

Huur lokaal

In de eerste plaats is het belangrijk om schoonmakers in te huren die bij u in de buurt zijn gevestigd. Op die manier weet u zeker dat ze er snel bij kunnen zijn als er iets gebeurt. Bovendien is het gemakkelijker om een goede band op te bouwen met lokale schoonmakers, waardoor de kans groter is dat ze ook echt toewerken naar uw wensen. Is uw kantoor bijvoorbeeld gevestigd in Beverwijk? Dan is het niet meer dan logisch om voor een schoonmaakbedrijf in Beverwijk te kiezen. Lokale bedrijven inhuren loont namelijk altijd.

Kies voor een professioneel bedrijf

Als tweede advies willen we u meegeven om voor een professioneel bedrijf te kiezen. Dit is belangrijk, omdat u dan zeker weet dat de schoonmakers goed opgeleid zijn en weten wat ze doen. Een professional zoals Alcmaria schoonmaak kan namelijk veel beter inspelen op uw wensen dan iemand die geen ervaring heeft. Bovendien bent u met een professional altijd verzekerd van kwaliteitswerk, waardoor u er maar weinig omkijken naar hebt en kunt u zich weer richten op de dagelijkse werkzaamheden van uw bedrijf.

Vraag na bij partijen waarmee u samenwerkt

Tot slot is het altijd slim om na te vragen bij partijen waarmee u al samenwerkt. Zo krijgt u vaak een goede referentie van een schoonmaakbedrijf dat al bewezen heeft betrouwbaar te zijn. U hoeft dan niet meer zelf op zoek te gaan, maar weet meteen dat u in goede handen bent. Bovendien is de kans groot dat u hierdoor ook korting krijgt, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Dit is dan ook zeker een advies om te overwegen.

 

Al met al zijn dit drie adviezen waarmee u zeker weet dat u een betrouwbare schoonmaker inhuurt voor kantoorschoonmaak. Door gebruik te maken van deze tips, kunt u straks heerlijk achteroverleunen op uw smetteloze bureaustoel.

 

De beste tips voor content creatie om jouw bezoekersaantal te laten groeien

Het is geen geheim dat inhoud koning is. Als je online succes wilt boeken, moet je inhoud van hoge kwaliteit produceren die het publiek boeit en bindt. Content creatie met relevante inhoud kan een uitdaging zijn. In deze blog delen we enkele tips over hoe jij je content creatie kan maken met een pakkend inhoud om jouw publiek te entertainen. Bedankt voor het lezen!

Vind relevante onderwerpen

De eerste stap om goede inhoudelijke content te creëren is het vinden van relevante onderwerpen om over te schrijven. Onderzoek wat jouw doelgroep interessant vindt. Waardoor worden ze getriggerd om een bedrijf te gaan volgen of een aankoop bij het bedrijf te doen? Oftewel, onderzoek je doelgroep.

Je kan ook bij de concurrentie kijken welke onderwerpen zij belichten. Op welke manier uiten ze hun boodschap? Via welke kanalen bereiken ze de doelgroep? Allemaal waardevolle informatie om te verzamelen om jouw content te verbeteren.

Wees creatief

Het is ook belangrijk dat je creatief bent bij het creëren van de content. Schrijf niet over dezelfde dingen als de rest van de bedrijven. Zoek een unieke invalshoek en druk jezelf op een originele manier uit. Dit zal het bedrijf helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie en meer aandacht te trekken van het publiek.

Investeer in goede tools

Kwalitatieve inhoud komt niet zonder enige moeite. Het kost tijd en moeite om goede content te produceren. Wij raden je daarom aan om te investeren in goede tools voor het maken van content. De tools zijn gemaakt om tijd te besparen en de content creatie gemakkelijk en snel te maken. Er zijn veel standaard templates beschikbaar en ze de tools zijn heel gebruiksvriendelijk.

Enkele populaire tools voor het maken van inhoud zijn:

  • WordPress
  • Canva
  • Adobe photoshop
  • Adobe InDesign

Meet de resultaten

Zodra je de content hebt gecreëerd, is het belangrijk om de resultaten te meten. Wat voor reactie kreeg je van het publiek? Hoeveel mensen waren betrokken bij de inhoud? Wat was het bereik? Je kan op basis van de resultaten de campagnes doortrekken of veranderen.

Je weet nu hoe je relevante content kan creëren om jouw doelgroep aan te spreken! Wil je meer tips of je content uitbesteden neem een kijkje bij Asociaal Marketing.

Een goede accountant is noodzakelijk voor iedere onderneming

Het hebben van een goede accountant is voor ieder bedrijf noodzakelijk. Waarom dit het geval is leggen we je graag uit in dit artikel. Onderstaand gaan we je namelijk precies vertellen wat een accountant doet en waarom het zo’n goed idee is om een accountant in te schakelen. Voor we het hier over gaan hebben, hebben we het eerst over ondernemen in het algemeen. Ondernemen is een prachtig vak en mocht jij succesvol willen ondernemen, dan kan je absoluut wat aan onderstaande tips hebben.

Verantwoord ondernemen

Zoals gezegd is ondernemen dus een prachtig vak. Mocht jij ervoor willen zorgen dat jouw bedrijf een succes wordt, dan raden we het je aan om op een verantwoorde manier te ondernemen. Maak keuzes waar je goed over hebt nagedacht en stel een goed plan op. Ga niet zomaar aan de slag, de kans dat je bedrijf dan geen succes wordt is erg groot en dat wil je niet. Aan te raden is om ook goed in kaart te brengen wat er verdiend wordt en wat de kosten zijn.  Hierdoor weet je of je kunt investeren en of je de juiste keuzes maakt en dat is natuurlijk top.

Een accountant zorgt voor overzicht

Op een verantwoorde manier ondernemen is iets dat een stuk makkelijker gaat op het moment dat je een accountant hebt. Een accountant zal de cijfers van jouw onderneming in kaart brengen en jou duidelijkheid bieden. Op basis van deze gegevens kan je accountant jou voorzien van het beste advies. Echter is advies geven niet het enige dat de accountant voor jou kan doen. Zo zal je als ondernemer ieder kwartaal zelf BTW af moeten staan aan de Belastingdienst. Ook zal je inkomstenbelasting moeten doen en zal er een jaarrekening opgesteld moeten worden. 

Ook voor de loonbelasting

Heb je mensen in dienst, dan zal je hier belasting over moeten betalen. Loonbelasting berekenen is ook iets dat een financiële expert voor jou kan doen. Mocht jij dit niet netjes geregeld hebben, dan kan je flink in de problemen komen met de Belastingdienst en dat wil je niet. Sterker nog, op het moment dat je je boekhouding niet netjes bijhoudt is de kans groot dat je boetes krijgt. Deze boetes kunnen aan de hoge kant zijn en deze kunnen voor de nodige problemen zorgen. Voorkom dit en schakel een expert in.

Jij kan je focussen op waar je goed in bent

Eigenlijk zorgt de accountant ervoor dat jij je kunt focussen op de primaire taken binnen je onderneming. Jij kunt doen waar je goed in bent en hoeft je geen zorgen te maken over je boekhouding. Het fijne hieraan is dat dit voor een gevoel van rust zorgt en dat is alleen maar weer goed voor je prestaties. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de boekhouding.

 

Scriptiebegeleiding, wanneer komt het van pas?

Loop je vast bij het schrijven van je scriptie? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van stress bij het schrijven van hun scriptie, raken ongemotiveerd of blokkeren. Gelukkig is er zoiets als scriptiebegeleiding. Met scriptiebegeleiding kun je je kansen om je scriptie goed af te ronden vergroten. Met de juiste begeleiding voorkom je hoge kosten omdat je je scriptie opnieuw moet doen. In welke gevallen is scriptiebegeleiding geschikt voor je? 

Bij studieproblemen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je afstuderen maar niet opschiet. Misschien werk je naast je studie en vind je het moeilijk om te plannen. Het kan ook zijn dat je last hebt van concentratieproblemen omdat je van nature snel afgeleid bent. Je vertoont uitstelgedrag omdat je het overzicht bent kwijtgeraakt en het moeilijk vindt om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. In dit soort gevallen kun je veel baat hebben bij scriptiebegeleiding. De begeleider kan je helpen met het maken van een goede planning en het houden van focus.

Bij een functiebeperking

Als je een functiebeperking hebt zoals ADHD, faalangst of autisme dan studeren lastig zijn. Je kunt sneller last krijgen van stress of paniekstoornissen. Hierdoor kun je erg belemmerd worden tijdens het studeren. Met scriptiebegeleiding kun je geholpen worden bij het onder controle krijgen van stress en paniek. Hierdoor kun je beter het overzicht behouden.

Als je je scriptie de eerste keer niet hebt gehaald

Scriptiebegeleiding kan ook wenselijk zijn als je je scriptie de eerste keer niet hebt gehaald. Hierdoor kun je onzeker of ongemotiveerd worden.  Samen met je scriptiebegeleiding ga je kijken waarom je je scriptie niet hebt gehaald en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je het dit keer wel haalt. De scriptiebegeleiders van studielab hebben ruime ervaring in het begeleiden van studenten die hun scriptie niet gehaald hebben en kunnen er samen met jou voor zorgen dat je het de tweede keer wel haalt. 

Waarom kiezen voor een lichtbak?

Als je net begint met het opstarten van een bedrijf, zijn er veel dingen die je moet regelen. Je moet dingen regelen voor de belasting, eventueel personeel aannemen en je product laten produceren. Verder zit je natuurlijk met een verkoopstrategie en moet je ervoor zorgen dat de marketing goed gaat. Bij marketing denk je misschien voornamelijk aan online reclame en websites, maar ook buiten het internet zul je je bedrijf op de kaart moeten zetten. Je fysieke store kun je aantrekkelijker maken door middel van Lichtbakreclame van Sizo Signs. De voordelen van lichtbakreclame lees je hieronder.

Altijd zichtbaar

Een lichtbak is altijd zichtbaar, zowel overdag als ’s nachts. ’s Nachts gaat de lichtbak automatisch aan, waardoor je ook dan je logo op verre afstand kunt zien. Een lichtbak valt meer op dan normale reclame, en bovendien maak je altijd reclame. Verder is lichtbakreclame een makkelijke manier om reclame te maken. Marketing is bijvoorbeeld een intensief proces waarbij je veel dingen tegelijk moet doen en beheren, zoals strategieën, flyers, internetsites, en personeel dat aangestuurd moet worden. Een lichtbak is een eenmalige investering waar je verder niks aan hoeft te doen.

Onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk

Zoals eerder al is gezegd, is een lichtbak een eenmalige investering. Als je een lichtbak koopt, heb je er jarenlang plezier van. Daar komt nog bij dat een lichtbak heel onderhoudsvriendelijk is, en dat je er weinig aan hoeft te doen. Ze gaan lang mee en worden dusdanig gebouwd dat ze wel tegen een stootje kunnen. Verder is een lichtbak milieuvriendelijk: ze worden verlicht met duurzame TL-verlichting of LED-licht. Lichtbakken zijn relatief goedkoop omdat je ze een keer koopt en ze verder weinig onderhoud nodig hebben. Misschien moet je ze een keer in de zoveel tijd schoonmaken, maar verder vereisen ze weinig tot geen onderhoud. Een lichtbak is dus een eenmalige investering waar je als bedrijf jaren profijt van hebt!