Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Zo realiseer jij een snellere internetverbinding

Niets is zo frustrerend als een trage internetverbinding. Wanneer je muziek streamt, een film kijkt via Netflix of Videoland of een online game als Fortnite speelt wil je dat dit soepel en snel gaat. Haperingen en een wegvallende verbinding zijn niet gewenst. Maar wat kan ik doen aan een trage of onstabiele verbinding? En welke provider biedt het snelste internet op mijn adres? In deze blog vind je een aantal handige en praktische tips.

Achterhaal je huidige snelheid
Gebruik een online speedtest om jouw huidige internetsnelheid te meten. Op het internet zijn er tal van zulke tools. En grote providers als KPN of Ziggo bieden vaak ook zelf een speedtest. Zorg dat je een dergelijke test altijd bedraad doet. Zorg dus dat je met een netwerkkabel rechtstreeks verbonden bent met de modem/router. Dit is het handigste om te doen op een PC of laptop. Is de gehaalde snelheid (veel) lager dan wat in jouw contract staat? Neem dan contact op met de provider.

Problemen met Wifi
In de praktijk zien we vaak dat mensen bedraad een prima snelheid halen. Veel problemen treden op zodra men draadloos gebruik maakt van het internet. Er zijn allerlei soorten Wifi problemen. En op afstand is het vrij lastig om in te schatten wat er bij jou aan de hand kan zijn. Maar toch zijn er een aantal dingen die je sowieso kunt proberen om de snelheid van Wifi te verbeteren.

 Zet de modem/router op een andere plek dan in de meterkast

  • Gebruik een ander kanaal voor Wifi. Dit kan je instellen door in te loggen op de modem. De inloggegevens hiervan staan vaak op de modem.
  • Trage verbinding op de 2e verdieping, op zolder of in de tuin? Maak gebruik van een Wifi-repeater of extender.
  • Maak – indien dat mogelijk is – gebruik van bedraad internet

Wat is de snelste internetprovider?

In Nederland zijn er tientallen verschillende providers. Het aanbod wisselt sterk per woonplaats en wijk. Zo is in het ene gebied alleen ADSl mogelijk, terwijl in een ander gebied ook kabel en/of glasvezel beschikbaar is. Om te achterhalen welke providers op jouw adres beschikbaar zijn kan je het beste gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals internethunter.nl. Hier vul je eenvoudig jouw postcode en huisnummer in. Het systeem herkent vervolgens direct welke providers er beschikbaar zijn, en wat de kosten zijn. Je kunt daarbij uiteraard wensen doorgeven zoals bellen/tv, gewenste snelheid en type verbinding.

admin

Geef een reactie