Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

De voordelen van het kopen van een occasion

Het kopen van een occasion is erg populair in Nederland. De occasion wordt vaak verkozen boven een volledig nieuwe auto. Er zitten dan ook erg veel voordelen aan de keuze voor een occasion verbonden. Een auto kopen is vaak een grote uitgave, daarom is het belangrijk je goed in het proces te verdiepen, alvorens de aanschaf gedaan wordt. Er zal een keuze gemaakt moeten worden tussen een nieuwe, bijna nieuwe of gebruikte auto. In dit artikel lichten we een aantal voordelen uit van zowel het kopen van een nieuwe auto, als van een occasion. 

De voordelen van een occasion kopen

Het kopen van een occasion heeft veel voordelen. Het grootste voordeel van een occasion is de lagere prijs. Er is een groot prijsverschil tussen nieuwe auto’s en occasions. Daarnaast is een belangrijk voordeel dat de occasion niet zo’n groot waardeverlies kent als een nieuwe auto. Een nieuwe auto verliest namelijk direct een groot deel van zijn waarde op het moment van aanschaf. Bij de aanschaf van een occasion is dit niet het geval. Uiteraard verliest de auto wel waarde, maar het grootste waardeverlies vindt plaats in de eerste jaren. Een ander voordeel van de occasion is  dat het mogelijk is om auto’s in alle uitvoeringen te kopen, je bent niet gebonden aan de meest recente uitvoering. Misschien bevalt een ouder model meer dan het nieuwste model. De keuze in occasions is enorm en divers. Het is uiteraard ook mogelijk om een bijna nieuwe auto te kopen, een occasion hoeft niet altijd jaren oud te zijn. 

 

Een nieuwe auto kopen 

Het kopen van een volledig nieuwe auto, heeft ook een aantal grote voordelen. Allereerst heb je de mogelijkheid om zelf te beslissen over de specificaties van de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur, het aantal deuren en air conditioning. Een ander voordeel van het kopen van een nieuwe auto is dat er geen zorgen hoeven te zijn over de geschiedenis van de auto. Daarnaast beschikken nieuwe auto’s vaak over de nieuwste technologie en de waarde hiervan moet niet onderschat worden. Dit kan bijvoorbeeld enorme verbeteringen qua zuinigheid en veiligheid met zich meebrengen. 

 

De keuze tussen een nieuwe auto en occasion

Er zitten voordelen aan het aanschaffen van zowel een nieuwe auto, als van een occasion. De uiteindelijke keuze zal beïnvloed worden door persoonlijke  voorkeuren. Er wordt vaak gekozen voor een occasion. Deze kan bijvoorbeeld gekocht worden bij een auto dealer. Dit geeft een stuk zekerheid en garantie. Verzamel altijd veel informatie en tips, alvorens over te gaan tot de aankoop van een occasion of nieuwe auto.

admin

Geef een reactie