Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Is een refurbished telefoon net zo goed als een nieuwe?

 

Met een refurbished telefoon kun je een hoop geld besparen. Refurbished smartphones zijn namelijk een stuk goedkoper dan nieuwe telefoons. Maar zijn deze toestellen net zo goed als een ongebruikt toestel? Die vraag krijgen we regelmatig. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de vraag of een refurbished smartphone net zo goed is als een nieuwe telefoon.

Wat betekent refurbished?

Als we de term refurbished letterlijk gaan vertalen, dan is de vertaling “gereviseerd”. Maar dat zegt misschien nog steeds niet zoveel. Eigenlijk is een refurbished telefoon niets meer dan een gebruikte telefoon. Het toestel heeft dus al een eigenaar gehad en wordt weer opnieuw aangeboden aan de consument. Toch hebben veel mensen het idee dat refurbished niet kan tippen aan de kwaliteit van een nieuw toestel. Maar daar zijn wij het niet helemaal mee eens. Waarom niet?

Volledige controle

Voordat een refurbished telefoon opnieuw wordt aangeboden, wordt deze eerst volledig gecontroleerd. Onderdelen worden vervangen waar nodig en pas wanneer het toestel aan de eisen voldoet, krijgt deze de stempel refurbished. Aan de buitenkant kan het inderdaad zo zijn dat je wat gebruikerssporen ziet, maar aan de binnenkant is in principe helemaal niks mis mee. Daarom zijn wij van mening dat refurbished een ideale oplossing is als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een nieuwe telefoon.

Bespaar tot honderden euro’s

Het grote voordeel van refurbished is dat je hiermee tot honderden euro’s kunt besparen ten opzichte van een nieuwe telefoon. Neem bijvoorbeeld de iPhone X. Nieuw kost dit toestel al gauw ruim €800,-. Een refurbished iPhone X is al verkrijgbaar vanaf €379,-. Je bespaart dus meer dan 50%. Van dat geld kun je een hoop andere leuke dingen doen of halen. 

Waarom kiezen voor refurbished en niet voor tweedehands?

Een toestel dat al een eerdere eigenaar heeft gehad lijkt wellicht op een tweedehands telefoon, maar toch zitten hier grote verschillen in. Een refurbished telefoon is volledig gecontroleerd en onderdelen zijn vervangen waar nodig. Een tweedehands toestel is niet gecontroleerd en je weet dus niet in welke staat het toestel zich bevindt. Bovendien krijg je bij aankoop van een refurbished telefoon over het algemeen 24 maanden garantie. Die garantie heb je niet wanneer je een tweedehands telefoon koopt.

Ga voor groen

Een ander groot voordeel van refurbished is dat het een groene keuze is. Het maken van een nieuwe telefoon kost 16kg aan CO2. Zoals je misschien wel weet is de CO2 uitstoot een groot probleem. Doordat je kiest voor refurbished, hoeft er geen nieuw toestel geproduceerd te worden. Je bespaart hierdoor 16kg aan CO2. Hoe groter de vraag naar refurbished wordt, hoe minder CO2 uitstoot, hoe beter dit is voor het milieu. 

black android smartphone on white table

admin

Geef een reactie