Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Waarom een gebruiksvriendelijke website meer klanten oplevert

Al jaren wordt er online gepredikt dat een gebruiksvriendelijke website zorgt voor meer conversie uit je website en dat zoekmachines hier ook meer en meer aandacht aan besteden. Nu zal dat laatste onderdeel dit jaar helemaal tot uitdrukking komen doordat de Core Web Vitals een belangrijke rol gaan spelen in de SEO wereld. Een goede gebruiksvriendelijke website in de ogen van zoekmachines zorgt dus voor meer bezoekers en meer bezoekers kunnen automatisch ook omzet opleveren. Althans de kans is groter. Daarnaast kun je natuurlijk ook de conversie verhogen van je website en je huidige bezoekers, maar als je beide kunt verhogen door in te zetten op de meest gebruiksvriendelijke omgeving heb je daar nog meer profijt van.

Wat is een gebruiksvriendelijke website?

Het laten maken van een gebruiksvriendelijke website heeft vele voordelen. Maar wat maakt een website nu gebruiksvriendelijk? In grote lijnen zijn er 3 belangrijke facetten die hierin een rol spelen:

  • Website-navigatie: kun je alles eenvoudig vinden op de website? Is er een zoekfunctie aanwezig? Als je de websitestructuur bekijkt, is deze dan duidelijk en overzichtelijk en kun je alles goed vinden vanuit de hoofdnavigatie?
  • Website snelheid: Eén van de grootste, misschien zelfs wel de allergrootste, irritatiefactor op een website is de snelheid. Helemaal in de huidige tijd is dit een belangrijk onderdeel van je website. Doordat het niveau erg hoog ligt op dit vlak, kun je niet achterblijven. Heeft je concurrent dit wel op orde en jij niet? Dan ga je zowel bezoekers teleurstellen en irriteren als minpunten krijgen binnen zoekmachines.
  • Mobile responsiveness: Het gebruik van mobiel is de afgelopen jaren extreem toegenomen. Het aantal bezoekers dat via mobiel naar de website komt is exceptioneel toegenomen en een mobiel vriendelijke website is dus van groot belang. 

Hoe je een site gebruiksvriendelijk maakt

Vaak is dit een onderdeel dat je bij je webbouwer laat doen. Een goede webbouwer kan een gebruiksvriendelijke website ontwikkelen en maakt een website op basis van mobielvriendelijkheid. Elke website is weer anders. Een website voor coaches heeft bijvoorbeeld andere vereisten (bijvoorbeeld trainingen aanbieden) als een website / shop waarin producten worden aangeboden. Daarom heeft iedere site zijn eigen benadering nodig. Vanzelfsprekend is het ook van belang dat je zelf logisch nadenkt en wellicht kun je oudere mensen eens de website laten doorlopen. Het liefste op zowel mobiel als desktop met de vraag om bijvoorbeeld een product te zoeken en aan te schaffen. Je kunt dan op basis van het gedrag en feedback je website nog verder verbeteren of je kunt een specialist een CRO audit laten uitvoeren, de input daaruit geeft inzicht in verbetermogelijkheden.  

 

admin

Geef een reactie