Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Werk-privé balans bewaken bij het thuiswerken

In de huidige periode werken veel werknemers al geruime tijd thuis. Voor sommigen zal dit een uitkomst zijn: zij kunnen in de rust van hun eigen huis beter functioneren. Anderen missen juist de structuur en de gezelligheid van het werken op kantoor. Ook in deze tijd, of misschien wel juist in deze tijd, is het belangrijk om de werk-privé balans van je werknemers goed in de gaten te houden. Dit voorkomt problemen op het gebied van stress en functioneren, en kan zelfs een burn-out voorkomen. Een professionele coach kan werkgever en werknemer hierbij ondersteunen. Hij of zij brengt problemen en kansen in kaart, en neemt zowel persoonlijke factoren als bedrijfsbelangen mee in een advies.

Hoge werkdruk heeft grote gevolgen

Af en toe een beetje werkdruk of stress zal geen grote problemen opleveren, maar een werkdruk die structureel te hoog is, kan tot serieuze gezondheidsproblemen leiden. Vermoeidheid, depressieve gevoelens en een burn-out zijn enkele psychische problemen die kunnen optreden, maar ook lichamelijke kwalen als hart- en vaatziekten, hoofdpijn en rugklachten kunnen bij een te hoge werkdruk de kop op steken. Dit is voor zowel werkgever als werknemer nadelig en ongewenst. Het werkplezier, de creativiteit en de productiviteit nemen af, de werksfeer wordt slechter en het ziekteverzuim stijgt. Om maar over de gevolgen voor de werknemer te zwijgen. een stijging in de cijfers van het ziekteverzuim en het risico op bedrijfsongevallen neemt toe. Werkdruk coaching kan helpen om de werkdruk in kaart te brengen, en heeft veel voordelen voor beide partijen.

Wat kan de werk-privé balans beïnvloeden?

Werk- en privé omstandigheden kunnen een wisselwerking op elkaar hebben. Door gebeurtenissen in het privéleven kan het zijn dat de werknemer tijdelijk minder goed functioneert. Denk bijvoorbeeld aan minder productiviteit door een emotionele gebeurtenis, of een mindere belastbaarheid door zorgplicht in de familie. Andersom kan een nieuwe functie de behoefte aan structuur in zowel werk als privé ook doen toenemen. Het is belangrijk om te kijken naar de effectiviteit op het werk en hoe dit zich verhoudt tot het privéleven. Interventies op beide gebieden kunnen wenselijk zijn. Een goede werk-privé balans is ten alle tijden het doel.

admin

Geef een reactie