Bereik het maximale

Blog

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

ZZP opdrachten: hoe kom ik eraan en hoe garandeer ik dat ze blijven komen?

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je als ZZP opdrachten binnenkrijgt. Wees gewaarschuwd, het vinden van die eerste klanten is een moeizaam proces. De eerste stap is meestal de moeilijkste, vooral als je geen reputatie of geloofwaardigheid hebt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat klanten de neiging hebben om nieuwe freelancers systematisch te vermijden, ongeacht hun vaardigheden. Je bent nieuw op de markt en je hebt nog niemand om naartoe te gaan voor zzp opdrachten. Werkgevers waarmee je nog geen eerdere ervaring hebt, moet je dus aan je binden en wij geven hier wat onmisbare tips die je op weg helpen.

 

Ga op zoek naar zzp opdrachten binnen je netwerk

Zelfs de absoluut slechtste zzp’er ter wereld heeft meer contacten dan ze ooit zouden kunnen gebruiken. Ervan uitgaande dat je er geen gewoonte van maakt om iedereen die je ontmoet te vervreemden, zou je in jouw leven wel iemand moeten kunnen vinden die je aan zzp opdrachten kan helpen. Met deze kansen in gedachten, is de kans groot dat iemand uit je vriendenkring iemand kent die je wil inhuren. Het is dus logisch dat de kans om een potentiële klant te vinden erg groot is. Bovendien ben je niet op zoek naar de baan van je leven. Je bent op zoek naar een enkele zzp opdracht, wat betekent dat elke verbinding iets kan opleveren. De echte uitdaging is om jezelf ervan te overtuigen om echt rond te vragen. Het enige dat nodig is, is geduld en doorzettingsvermogen en je zult merken dat je binnen de kortste keren onderhandelt over een zzp opdracht.

 

Verlaag je verwachtingen en wees realistisch als je zoekt naar zzp opdrachten

Veel zzp’ers verpesten het door te idealistisch te zijn. Om de een of andere reden hebben veel nieuwe freelancers een visie op de perfecte eerste klant. Of ze besteden tijd aan het discussiëren over welke freelance website de beste is zonder zich in te schrijven in sites die niet aan hun eisen voldoen. Bedenk dat het grootste deel van de wereld tegenwoordig online is. Er bestaan honderden miljoenen websites en een behoorlijk groot deel daarvan is commercieel succesvol. In plaats van te scouten voor een bepaalde baan of site waar je de perfecte zzp opdracht denkt te vinden, kan je beter op meerdere paarden wedden. Als je je nek uitstrekt naar elke potentiële kans, heb je een goede kans om uiteindelijk goud te krijgen.

 

Volg freelance cursussen en ontwikkel jezelf

Elke vaardigheid die jij aan jouw profiel toevoegt, maakt het vinden van werkgevers een stuk eenvoudiger. Wanneer je een online werkportaal gebruikt om een baan te vinden, is het gebruikersprofiel cruciaal om zzp opdrachten binnen te halen. En zoals je misschien al eerder hebt gehoord, gaat het toevoegen van een heleboel certificaten, vaardigheden en accreditaties aan je profiel niet in de eerste plaats om te bewijzen dat je bekwaam bent. Het belangrijkste dat je probeert te bereiken, is laten zien dat je serieus bezig bent met freelancen. Het helpt je om je te onderscheiden van de kudde zpp’ers die anders je plaats zouden innemen. Volg dus freelance cursussen omdat ze je alle tips en trucs kunnen leren die een succesvolle freelancer maken.

 

Tot slot: probeer een bemiddelingsbureau

Een betrouwbare tussenpersoon kan ook een wereld van verschil maken voor als je zzp opdrachten wil scoren. Een ervaren bureau zoals Between helpt veel zpp’ers aan klanten en klussen dus wie weet kunnen zij je ook op weg helpen als freelancer.

 

admin

Geef een reactie