Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Alles wat je moet weten over ICT detachering

Misschien is het voor veel mensen een onbekende term, maar in de ICT wereld wordt er wel veel over gesproken: ICT detachering. In een wereld waar ICT een steeds belangrijkere rol speelt is het belangrijk om enigszins kennis van zaken te hebben. Of je nu wel of geen verstand hebt van ICT, het is nooit te laat om te leren. Daarom lees je in deze blog alles over ICT detachering. Je leest onder andere over wat deze bekende ICT term precies inhoudt, redenen waarom er gekozen worden voor ICT detacheren en je leest meer over de voordelen van ICT detacheren. 

Wat is ICT detachering?

Het woord ‘detachering’ komt van detacheren. De term detacheren is te omschrijven als het inhuren van personeel dat via een detacheringsbureau gebeurt. Een kortdurige detachering staat bekend onder de naam ICT detavast, maar er wordt vaker gekozen voor detacheren op basis van langdurige overeenkomsten. Een dergelijk detacheringsbureau heeft mensen in dienst die jij vervolgens voor een bepaalde periode kunt inhuren. Kort gezegd: het detacheringsbureau is de werkgever van de werknemer die gedetacheerd wordt.  Misschien wordt het hier iets ingewikkelder, maar lees het goed door: op het moment dat jij inhuurt, wordt jij de opdrachtgever van het detacheringsbureau. De werknemer die jij inhuurt bij een detacheringsbureau is een ingeleende werknemer voor jou. Maar let op: het detacheringsbureau blijft wel de werkgever. Dit houdt in dat het detacheringsbureau werkgeversrisico loopt in het geval van ontslag of ziekte.

Waarom kiezen voor detacheren?

Detachering is vooral een bekende term in de ICT wereld en onder ondernemers. Je detacheert mensen, dus dit wil zeggen dat je personeel inhuurt. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mensen kiezen om personeel te detacheren. Hieronder noem ik enkele redenen die veel voorkomen:

  • Detacheren wordt vaak ingezet bij ziektevervanging
  • Als er speciale projecten verricht moeten worden, wordt er vaak ook gekozen om personeel te detacheren.
  • Detacheren wordt ingezet als iemand met zwangerschapsverlof gaat.
  • Bij een verlengde proeftijd wordt personeel regelmatig gedetacheerd
  • Tijdens drukte wordt detachering voornamelijk ingezet voor extra ondersteuning.

Wat zijn de voordelen van ICT detacheren

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende redenen te bedenken waarom mensen kiezen om personeel te detacheren. Maar waarom wordt er in het bijzonder veel gebruik gemaakt van gedetacheerd personeel in de ICT wereld? Dit heeft te maken met de voordelen die ICT detacheren met zich mee brengt. Hieronder zet ik enkele voordelen van ICT detacheren op een rijtje:

  • Je kunt op een makkelijke en snelle manier aan hoogopgeleid personeel komen.
  • Hoewel het detacheringsbureau mensen aanbiedt, zullen deze mensen eerst nog bij jou op sollicitatiegesprek moeten komen. Jij blijft dus de touwtjes in handen houden.
  • Vaak heeft gedetacheerd personeel ervaring opgedaan in verschillende werkvelden en/of bedrijven. Ze hebben dus een brede kennis.
  • Je bindt de mensen maar tijdelijk aan je, dus je hoeft geen mensen te ontslaan bij financiële krapte.

gratis Laptopcomputer Die C ++   Toepassing Toont Stockfoto

admin

Geef een reactie