Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Hoe vind ik werk dat echt bij mij past?

Werk, overal is werk. Werken in Gorinchem, Amsterdam, Doetinchem, Groningen, Den Haag of elders, er staan genoeg vacatures open voor uiteenlopende beroepen. Toch blijven we vaak werk doen waar we niet langer voldoening uit halen. We weten allemaal dat we waarschijnlijk nog lang niet klaar zijn met al dat werk en dat de pensioenleeftijd almaar verder verhoogd wordt. Buiten de discussie over een 9-5 baan wel iets is dat je wilt, is het belangrijk om na te denken over je huidige baan of als je geen baan hebt: wat wil ik? Maakt het werk je blij en haal je er voldoening uit? Of blijf je gewoonweg bij je huidige baan omdat je geen ontslag durft te nemen, omdat je dan in een zwart gat denkt te vallen? Hoe vind je een baan die nou echt goed bij je past? Dat en meer lees je in deze blog.

Waarom doen mensen werk dat ze niet leuk vinden?

Het klinkt allemaal heel erg logisch: als je werk doet dat je niet leuk vindt, dan stop je er toch gewoon mee? Er staan een heleboel vacatures open, dus het is niet lastig om een nieuwe baan te vinden. Waar wacht je nog op, zou je denken? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mensen het desondanks heel erg lastig vinden om te stoppen met hun huidige baan waar ze geen voldoening meer uit halen. De meest voorkomende redenen zijn:

  • We zoeken de veiligheid en comfort op: het is eng om te stoppen met iets wat je misschien wel jarenlang hebt gedaan. Je hebt nu een baan en je krijgt betaald. Je kent de mensen om je heen en je hebt kennis van zaken. Dit is immers wat je kent. Hoe eng is het om dat achter te laten en helemaal opnieuw te moeten beginnen?
  • Wat als:.. We weten wel dat we deze baan niet jarenlang meer willen doen, maar wat als je niet toegelaten wordt tot je droombaan? Wat als ze je afwijzen en je niet meer terug kan naar je huidige baan en je in een zwart gat valt? Wat als je (tijdelijk) geen inkomen hebt? Etc.

Wat voor werk wil je doen tot je pensioen?

Stel je even voor: je bent bijna 60 jaar en je realiseert je dat je toch had moeten veranderen van baan. Je hebt spijt, omdat je je hebt laten tegenhouden door angst en twijfel. Je gaf te veel om zekerheid en durfde niet je hart te volgen. Is dat niet veel erger om achteraf te beseffen dan het gewoon te proberen? Daarom is het belangrijk om je nu al af te vragen: wat voor werk wil ik doen tot mijn pensioen? Vaak weet je het diep van binnen wel, maar laat je je tegenhouden door je eigen onzekerheid. Als ik je één ding mag meegeven: het is niet erg als je interesses veranderen, maar durf te kiezen en mee te gaan in deze verandering. Je zit nergens levenslang aan vast en je mag altijd een andere keuze maken.

gratis Vrouw Zit Voor Macbook Stockfoto

admin

Geef een reactie