Bereik het maximale

Scriptiebegeleiding, wanneer komt het van pas

Loop je vast bij het schrijven van je scriptie? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van stress bij het schrijven van hun scriptie, raken ongemotiveerd of blokkeren.

Scriptiebegeleiding, wanneer komt het van pas?

Loop je vast bij het schrijven van je scriptie? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van stress bij het schrijven van hun scriptie, raken ongemotiveerd of blokkeren. Gelukkig is er zoiets als scriptiebegeleiding. Met scriptiebegeleiding kun je je kansen om je scriptie goed af te ronden vergroten. Met de juiste begeleiding voorkom je hoge kosten omdat je je scriptie opnieuw moet doen. In welke gevallen is scriptiebegeleiding geschikt voor je? 

Bij studieproblemen

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je afstuderen maar niet opschiet. Misschien werk je naast je studie en vind je het moeilijk om te plannen. Het kan ook zijn dat je last hebt van concentratieproblemen omdat je van nature snel afgeleid bent. Je vertoont uitstelgedrag omdat je het overzicht bent kwijtgeraakt en het moeilijk vindt om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. In dit soort gevallen kun je veel baat hebben bij scriptiebegeleiding. De begeleider kan je helpen met het maken van een goede planning en het houden van focus.

Bij een functiebeperking

Als je een functiebeperking hebt zoals ADHD, faalangst of autisme dan studeren lastig zijn. Je kunt sneller last krijgen van stress of paniekstoornissen. Hierdoor kun je erg belemmerd worden tijdens het studeren. Met scriptiebegeleiding kun je geholpen worden bij het onder controle krijgen van stress en paniek. Hierdoor kun je beter het overzicht behouden.

Als je je scriptie de eerste keer niet hebt gehaald

Scriptiebegeleiding kan ook wenselijk zijn als je je scriptie de eerste keer niet hebt gehaald. Hierdoor kun je onzeker of ongemotiveerd worden.  Samen met je scriptiebegeleiding ga je kijken waarom je je scriptie niet hebt gehaald en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je het dit keer wel haalt. De scriptiebegeleiders van studielab hebben ruime ervaring in het begeleiden van studenten die hun scriptie niet gehaald hebben en kunnen er samen met jou voor zorgen dat je het de tweede keer wel haalt. 

admin

Geef een reactie