Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Waar kan ik in termijnen betalen? Handig overzicht

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘kopen of afbetaling’. Tegenwoordig kun je bij veel webshops achteraf betalen, maar ook in termijnen betalen is een optie. Dit is een ideale manier om toch een nieuwe wasmachine, tv of bank aan te schaffen wanneer je het geld even niet op je rekening hebt staan. Het is een populaire manier van kopen, daarom bieden veel webshops de optie aan. Maar onthoud: het brengt ook risico’s met zich mee. 

Hoe werkt het?

Is je mobiele telefoon stuk gegaan, maar heb je op dit moment niet genoeg geld om een nieuwe te kopen? Dan biedt in termijnen betalen uitkomst. Dure producten zoals een telefoon, vaatwasser of koelkast kunnen gekocht worden op afbetaling. Dit betekent dat je eerst maar een deel van het bedrag hoeft te betalen.en vervolgens los je het grote bedrag in termijnen af. Maar let op: er wordt wel vaak rente berekend over de termijnbedragen. 

Webwinkels waar je in termijnen kunt betalen

Bij veel verschillende webwinkels kun je de optie ‘in termijnen betalen’ aanvinken bij het afrekenen. Veel elektronica-, witgoed- en meubelzaken bieden de consument de vrijheid om grotere uitgaven in delen te betalen. In delen betalen verlaagt namelijk de drempel om dure producten aan te schaffen. Maar niet alleen bij webshops kun je kopen op afbetaling, ook bij bedrijven en fysieke winkels is het mogelijk om gespreid te betalen.

Overzicht webwinkels:

  • Wehkamp
  • Beter Bed
  • Samsung
  • Otto
  • Mobiel.nl
  • Spartoo
  • BBC

Risico’s van kopen op afbetaling

We noemden het net al even, maar je betaalt rente over de afbetaling. En deze rente is niet mals. De maximale grens ligt op 15%. Als je het bedrag niet snel aflost, kunnen de extra kosten oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien ontvang je een boete als je het afgesproken maandbedrag niet kunt betalen. Lees altijd goed de voorwaarden van de koopovereenkomst voordat je iets koopt op afbetaling.

admin

Geef een reactie