Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Wanbetalers? Zo los je het op

Heb jij of je bedrijf een groot probleem met wanbetalers, schakel dan een incassobureau inschakelen in. Als ze te laat zijn met het betalen van hun schuld, zal de incassobureau hen bezoeken of contact met hen opnemen om hun betalingsverplichtingen te innen. Incassobureaus worden vaak als eng en intimiderend bestempeld. Je moet echter weten dat incassobureaus slechts een beroep zijn. Ze zullen de wanbetalers niet persoonlijk aanvallen omdat ze alleen maar hun werk doen, schulden innen. Het is ook een juridische onderneming. De incassanten hebben ook hun eigen ethische code bij het innen van schulden van debiteuren. Daarom zullen je klanten die hun schulden niet betalen, niet hard en oneerlijk worden behandeld zolang de debiteuren ook meewerken. Soms lijken incassobureaus intimiderend omdat hun werk afhangt van de medewerking van de debiteuren. Ze kunnen echter zeer nuttig voor je zijn als je een aantal klanten hebt die wanbetalers zijn.

Wat is een incassobureau?

Het incasso bureau is een bureau dat rekeningen accepteert van alle soorten creditcards, medische rekeningen, autoleningen, persoonlijke leningen, zakelijke leningen, studieleningen tot rekeningen voor mobiele telefoons. In de praktijk kunnen incassobureaus worden gegroepeerd op basis van het te incasseren bedrag. Een incassobureau kan incassoactiviteiten overnemen als de bank, financieringsmaatschappij of andere partijen die hen inhuren besluiten de vordering niet direct te incasseren.

Hoe werkt het incassobureau?

Een incassobureau werkt door het incassowerk van de schuldeisers over te nemen. De schuldeisers kunnen pakketten aanbieden om de schuld aan de debiteuren af ​​te lossen op basis van verschillende criteria om schuldtransacties met incassobureaus te vergemakkelijken. Een voorbeeld van die criteria is de kredietwaardigheid van de debiteur en het percentage mislukte incasso’s in de afgelopen periode. Vervolgens stuurt het agentschap incassobureaus om schulden te innen van de schuldenaars die al minstens 60 dagen te laat zijn met het betalen van hun schulden. Daarna sturen ze het naar de schuldeisers. Ze worden betaald wanneer de schuld is geïnd of afbetaald. Daarna vallen ze de debiteur niet meer lastig. Inmiddels is de betaling van een incassobureau behoorlijk divers, variërend van 20% tot 40% van het geïncasseerde bedrag. Wat betreft de methoden die worden gebruikt voor het incasseren van schulden, gebruikt een incassobureau meestal brieven of telefoontjes om de schulden te incasseren, evenals bezoeken en onderhandelen met de debiteuren om hun schulden te betalen.

Gebruik van brieven of telefoontjes om de schulden te innen

Incassobureaus gebruiken meestal brieven of telefoontjes om contact op te nemen met de debiteuren. Als dat niet werkt, komen ze er via een aantal methoden achter waar de schuldenaar zich bevindt, waaronder het gebruik van privédetectives. Ze kunnen ook de activa van de debiteur volgen, zoals bank- en effectenrekeningen, om te bepalen of ze kunnen betalen.

De debiteuren vinden om hun schulden te betalen

Naast brieven of telefoontjes gebruiken incassobureaus ook verschillende methodes. Het bureau zal bijvoorbeeld onderhandelen met debiteuren om hun schulden te betalen. De incassanten kunnen ook een advocaat aanstellen om rechtszaken aan te spannen tegen de debiteuren die weigeren te betalen. Gerenommeerde incassobureaus werken goed, fair, respectvol en eerlijk, en ze gehoorzamen de wet. Zij zullen incasso-activiteiten bespreken en zelfs opschorten als de debiteur een schriftelijk verzoek heeft gedaan en de vordering heeft geverifieerd. Je hoeft je geen zorgen te maken, want gerenommeerde bureaus zullen de debiteuren niet lastigvallen of mishandelen.

gold and silver round coins

admin

Geef een reactie