Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Wat is een IPTV, en waarom is het zo handig om te hebben?

Een IPTV is een nieuwe innovatie die nog niet per se veel mensen hebben. Dit soort systemen zie je vaker in winkels en in bijvoorbeeld luxe hotels. Terwijl dit niet alleen handig en leuk is voor luxe bedrijven of zaken. Thuis kan het ook heel handig zijn of bijvoorbeeld op kantoor?

Wat houdt het in IPTV?

Een IPTV is een televisiesysteem die ervoor zorgt dat je overal en wanneer je maar wilt alle zenders kunt bekijken. Het staat voor Internetprotocol television. Zij hebben het grootste zenderaanbod en hebben een heel hoog kwaliteit daarbij. Je kunt dit bijvoorbeeld in hotelkamers plaatsen zodat gasten een ruim tv-aanbod hebben in de kamers. Vaak willen mensen in hotelkamers graaf tv kijken, het is dan een tegenvaller als er weinig is wat je met de tv kan doen.

Voor hotelkamers is het ook handig om boodschappen op het scherm te delen. Zo kun je bijvoorbeeld de huisregels laten zien bij binnenkomst, is er een informatie schermpje voor de meest gestelde vragen. Uiteindelijk kun je een mededeling plaatsen over bijvoorbeeld het ontbijt of hoe laat er uitgecheckt dient te worden. Je kunt hiermee ook de evenementen aankondigen of de voorzieningen in het hotel.

Je kunt wat er op de tv komt ook personaliseren naar jouw keuzes door het gebruik van internet. Zo kun je bijvoorbeeld weerberichten uit jouw omgeving erop aanzetten of jouw favoriete weekmenu’s. Het hoeft niet alleen maar tv-programma’s te zijn die je erop aan kan zetten je kunt er van alles mee doen. Dit alles gebeurt via het internet in plaats van een kabel of antenne.

Waarom zou je ervoor kiezen?

Het is veel makkelijker geregeld en je hebt een veel groter aanbod. Je wilt niet altijd afhankelijk zijn van wat er op de tv uitgezonden wordt. Soms wil je gewoon zelf bepalen wat je kijkt of heb je wat gemist en wil je het gemakkelijk terug kunnen kijken. Het is niet voor iedereen mogelijk om op bepaalde tijdstippen thuis te zijn.

Voor bedrijven is het heel efficiënt doordat het goedkoper is en het tijdbesparend is. Je kunt voor je collega’s op het scherm aangeven wat je wilt mededelen. Stel je voor je bent ziek of je hebt eerst een afspraak voordat je naar kantoor komt. Zo kun je dat makkelijk mededelen zonder dat je met haast iemand moet gaan bereiken zodat je niet te laat komt.

Het is ook heel makkelijk om aan te sluiten. Je hoeft niet eindeloos bezig te zijn en te worstelen met duizenden kabels om alles maar aangesloten te krijgen. Dat zorgt er ook nog eens voor dat het wat netter eruit ziet en minder werk is om de kabels weg te werken die er niet zijn. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding en een IPTV-provider die erkend is. Niet elke kan namelijk toegepast worden. Op https://www.connectify.be/ kun je erkende bedrijven zien en kun je meteen een aanvraag doen om het aan te sluiten.

admin

Geef een reactie