Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Zo voorkom jij een faillissement

Ieder bedrijf, hoe goed het ook gaat kan in financieel zwaar weer komen. Het kan zijn dat het allemaal even wat minder gaat, waardoor de omzetten in elkaar klappen en ook geldverstrekkers je niet meer willen voorzien van geld. Dit kan tot gevolg hebben dat je uiteindelijk je te betalen rekeningen niet meer volledig of zelfs helemaal niet meer kunt voldoen. Wanneer je dan zelf niet met één of meerdere schuldeisers om tafel gaat om te kijken naar een eventuele oplossing, dan hebben je schuldeisers het recht om je faillissement bij de rechter aan te vragen. Wanneer dit verzoek door de rechtbank wordt ingewilligd, word je failliet verklaard en wordt er een curator toegewezen die vanaf dat moment alle zeggenschap heeft over lopende zaken en ook alle financiële zaken. Dit wil je natuurlijk ten koste van alles proberen te voorkomen. Hoe je dit kunt doen lees je hier.

Ga in gesprek met De Doorstarters

Wanneer je dreigt je rekeningen niet meer te kunnen betalen, dan is het zaak dat je zo snel mogelijk met je schuldeisers in gesprek gaat. Bij De Doorstarters kunnen ze je helpen een financieel plan te maken, zodat jij goed beslagen ten ijs komt bij je schuldeisers. Vaak hebben schuldeisers maar één belang en dat is dat je de te betalen rekeningen kunt voldoen. Ze hebben er namelijk niets aan dat je failliet gaat, want dan kunnen ze in de meeste gevallen wel fluiten naar hun centen. Bij blended law zijn ze gespecialiseerd is dergelijke zaken, dus heb jij het gevoel dat het betalen van je rekeningen lastiger gaat worden, is het verstandig advies in te winnen.

Toch failliet, wat nu?

Heeft één van je schuldeisers toch het faillissement aangevraagd bij de rechtbank en heeft de rechtbank dit verzoek ingewilligd, dan betekent dit dat je failliet bent en kan de doorstarters niets meer voor je doen. Wel goed om te weten, is dat wanneer het faillissement een keer is aangevraagde bij de rechtbank, dit niet meer is terug te draaien. Vanaf dat moment worden alle beslissingen overgenomen door zowel de rechtbank als de curator. Dit gaat niet alleen over de financiële beslissingen, maar ook over andere beslissingen in belang van het bedrijf en schuldeisers. De curator zal alle schuldeisers vervolgens een voorstel doen. Dit voorstel zal veelal bestaan uit een beduidend lager bedragen dan de volledige schuld. Het kan zijn dat de schuldeisers hiermee akkoord gaan. Dit is uiteraard het meest gunstige scenario.

Doorstart

Wanneer je failliet bent, is dit niet altijd het einde van het bedrijf. Je kunt namelijk in bepaalde gevallen nog een doorstart maken, de doorstarters kunnen je hierbij helpen. Een doorstart geldt overigens niet altijd voor het volledige bedrijf, maar vaak alleen met de delen die winstgevend zijn. Je kunt er ook voor kiezen de boel te verkopen om vervolgens iets heel anders te gaan doen.

admin

Geef een reactie