Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Internet WiFi

Hoe haal je meer uit je Wifi netwerk?

We houden er allemaal van om lekker thuis te luieren met onze laptop of tablet. Maar het is een stuk minder leuk als het internet langzaam is. Dit is wat je moet doen om meer uit de wifi netwerk te halen.

1. Test je internetsnelheid

De eerste stap naar het diagnosticeren van je snelheidsgerelateerde problemen: ontdek hoe snel je internet echt is door het te controleren op speedtest.net. Als je een laptop gebruikt, moet je deze eerst opnieuw opstarten om te zorgen dat de vertraging niet wordt veroorzaakt door te veel geopende browservensters of het afspelen van muziek en films. Sluit het vervolgens rechtstreeks op je kabel- of DSL-modem aan. Dat geeft je een maatstaf voor hoe snel je web je recht uit de buizen komt halen. Noteer van tijd tot tijd de snelheid en zorg ervoor dat je het niveau haalt dat je van je internetplan zou moeten krijgen. Test vervolgens de snelheid opnieuw op je draadloze netwerk en vergelijk de twee nummers.

Als ze ongeveer hetzelfde zijn, weet je dat je wifi in orde is en dat je gewoon niet genoeg uit je internetprovider haalt. Upgrade je internetplan om sneller te werken of klaag bij je serviceprovider dat je niet de snelheid krijgt waarvoor je betaalt. Ziggo biedt een Power Promise pakket aan met gegarandeerd overal internet.

2. Upgrade of update je router

Tegenwoordig is een nieuwere standaard genaamd 802.11ac al beschikbaar op veel recent uitgebrachte routers, maar hij is nog steeds zeldzaam en prijzig. Als je al een draadloze N-router hebt, kan een firmware-update nog steeds de betrouwbaarheid, snelheid en beveiliging van je netwerk verhogen. Elke router is een beetje anders als het gaat om het updaten van de firmware. Je moet de handleiding van je router of de website van de fabrikant raadplegen voor stapsgewijze instructies.

3. Kijk wie er gebruik maakt van je netwerk

Ik wil geen vinger wijzen, maar ik zou in contact willen komen met de kinderen en met iedereen die je wifi-netwerk gebruikt om ervoor te zorgen dat ze je internet niet opzuigen met online video, gamen of (gruwel) bestanden delen. Dat kan de kwaliteit van de service voor iedereen in huis snel doen dalen.

4. Koop een draadloze extender

Het kan zijn dat je huis te groot is voor je modem, of muren je signaal blokkeren. Je modem heeft slechts een beetje hulp nodig. Een draadloze grijpt je wifi-signaal en verzendt het op dezelfde frequentie naar de verste regio’s van je huis. Als je huidige router het helemaal niet haalt, geeft een extender je extra bereik.

admin

Geef een reactie