Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

3 Tips voor een snellere computer

Computers verzamelen tussen elke keer aan en uit zetten heel veel data. Na het verzamelen van zoveel data over de jaren heen, kan het voorkomen dat je computer of laptop trager wordt. Regelmatig je computer opruimen, ordenen en schonen is dan ook wel aan te raden.

Overbodige programma’s

Na mate de tijd vordert heb je waarschijnlijk meerdere programma’s geïnstalleerd die destijds leuk waren, maar die je ondertussen al tijden niet hebt aangeklikt. Je kan deze programma’s zelf verwijderen… Echter raden wij aan om dit met een programma te doen, er is software die ervoor zorgt dat er geen restjes achterblijven. Geen restjes betekent weer meer ruimte, win-win dus.

Geheugen

Werkgeheugen (RAM) zorgt ervoor dat je programma’s sneller kan uitvoeren. Hoe werkt dit? Ram geheugen slaat tijdelijk bepaalde informatie op waardoor het mogelijk is om dit ook weer snel op te halen. Hierdoor hoeft je programma niet opnieuw je computer af te zoeken naar dat ene stukje informatie. Het uitbreiden van je werkgeheugen is vrij goedkoop en zorg ervoor dat je meer tijdelijk kan opslaan.

Ook kan je kijken naar je harde schijf. Veel PC’s en laptops hebben nog een harde schijf terwijl dit tegenwoordig in veelvoud overgaat naar SSD opslag. SSD zorgt ervoor dat, wat er op de SSD staat, extra snel opstart. Handig is dus om hier besturingsprogramma’s en programma’s die je dagelijks gebruikt op te zetten.

Werken in de cloud

Meer en meer word er gebruikt gemaakt van de cloud zowel voor persoonlijk gebruik als voor zakelijk gebruik. Simpelweg omdat dit ervoor zorgt dat de bestanden die ruimte vreet op je computer, extern bewaard zijn. Voor persoonlijk gebruik is maken mensen vaak gebruik van standaard diensten zoals dropbox of google drive. Aan de zakelijke markt zitten echter andere eisen. Het moet goed beveiligd zijn, makkelijk te gebruiken zijn en samen kunnen werken met meerdere systemen. Vaak wordt dit uit handen gegeven met diensten als managed multicloud of via andere netwerkoplossingen.

admin

Geef een reactie