Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Vacatures presenteren met Google Jobs

Sinds februari heeft Google in Nederland wat nieuws uitgerold. Ze tonen nu ook vacatures binnen de zoekresultaten. Dit betekent extra kansen voor bedrijven om makkelijk nieuw personeel te vinden. Maar wat is het en hoe krijg jouw vacature in de zoekresultaten? In dit artikelen leggen wij je het uit. 

Wat is het? 

Met Google Jobs worden vacatures gepresenteerd via Google. Hierdoor hebben vacature websites er een concurrent bij. Google wordt zeker niet alleen gebruikt voor de zoektocht naar producten, ook voor banen zijn 70% van de werkzoekende online te vinden binnen Google. 

Aan de hand van een algoritme zoekt Google de vacatures, verzameld deze en toont de relevante vacatures binnen Google. Afhankelijk van jouw content, structured data en kwaliteit wordt jouw vacature getoond binnen de zoekresultaten. 

Hoe komt jouw vacature ook op Google te staan? 

Om jouw vacature zichtbaar te maken binnen Google moet je wel wat doen. Dit kan met behulp van structured data. In de structured data geef je informatie, waardoor Google jouw vacature kan presenteren. Je vult bijvoorbeeld de functietitel, het salaris, de standplaats en de einddatum in. Niet elk veld in de structured data is verplicht, maar het is aan te raden om zoveel mogelijk concrete informatie in te vullen. 

Met structured data kom je een heel eind, maar ook de content moet goed zijn en natuurlijk de gebruikerservaring op de pagina. Daarnaast moet je natuurlijk aansluiten op het zoekgedrag van de zoeker. Je wordt dus ook getoond wanneer je voldoet aan deze eisen. 

Iemand klikt op jouw vacature in Google en dan? 

Vacatures worden getoond binnen Google en dan kan natuurlijk de gebruiker klikken. Maar in dit geval kan de gebruiker ook de vacature opslaan. Solliciteren kan nog niet via Google Jobs, maar misschien komt dit nog. Tot nu moet de gebruiker solliciteren via de kanalen die gekoppeld zijn, zoals LinkedIn. 

Natuurlijk moet je ook rekening houden met het feit dat dit Google blijft. Het is logisch dat de zoeker verder op zoek gaat. Denk aan informatie zoeken over jouw bedrijf. Zorg er dus voor dat niet alleen de vacaturepagina in orde is, maar ook alle andere benodigde informatie op de website. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat social media kanalen zoals LinkedIn voldoende informatie bevatten en jouw bedrijf goed weerspiegelen. Maak dus niet alleen werk van de vacature.

Wat mag je verwachten? 

Bied je een populaire vacature aan? Dan is de kans groot dat je meer bezoekers ontvangt. Maar zo simpel is het niet helemaal. Concurrenten met een vergelijkbare functie, de kwaliteit van jouw vacaturetekst en jouw aanbod hebben invloed op jouw zichtbaarheid binnen Google

De kans is groot dat je meer conversie haalt dankzij Google Jobs, maar met zekerheid kan dat nog niet worden gezegd. Vanwege het feit dat het nog maar kort op de markt is. Daarnaast hangt conversie ook voor een groot deel af van jouw vacature en je bedrijf. Maar het is zeker het proberen waard. 

admin

Geef een reactie