Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Wat is factoring? En hoe kan je dit automatiseren?

In verschillende branches is het inmiddels heel gebruikelijk om gebruik te maken van factoring. Dit wil zeggen dat het versturen van facturen wordt geautomatiseerd. Je hoeft dan als bedrijf niet meer bang te zijn dat je vergeet om een rekening te sturen als er een bestelling de deur uit gaat of als een order wordt afgerond. Het systeem zorgt ervoor dat de klant automatisch een factuur krijgt. Uiteraard met jouw logo erboven en met de juiste gegevens voor de betaling en de uiterste betaaldatum. Zo loop je nooit meer het risico dat je een factuur vergeet waardoor je inkomsten misloopt. Maar er zijn nog meer belangrijke voordelen als je kiest voor het automatiseren van de factoring.

Maak  gebruik van veilige en veelzijdige factoring software

Als je de factoring binnen je bedrijf geautomatiseerd wilt laten plaatsvinden dan is het zaak om hiervoor  gebruik te maken van betrouwbare factoring software. Deze software zorgt ervoor dat al je betalingen nauwgezet worden gemonitord. Wordt het bedrag overgemaakt dan komt daarvan een melding in het systeem. Is de klant te laat dan wordt ook dat zichtbaar. Als je wilt kan er op een door jou te bepalen moment een betalingsherinnering worden gestuurd. Je kunt de termijn daarvoor voor iedere klant gelijk trekken of dit als je wilt individueel instellen. Je kunt ook handige overzichten genereren, ideaal voor het doen van bijvoorbeeld Btw aangifte.

Als de klant niet op tijd betaalt dan kun je het systeem automatisch de vordering door laten sturen naar een incassobureau. Deze nemen de incasso over, innen de vordering en maken het factuurbedrag aan je over. De incassokosten komen uiteraard voor rekening van de klant.

Zorginstellingen maken vaak gebruik van factoring

Zorgverleners maken graag gebruik van factoring. Factoring in de zorg is al vele jaren gangbaar. Tandartsen, dierenartsen, psychologen en andere zorgverleners kiezen er bij voorkeur voor om hun facturen te laten versturen door een factoringbedrijf. Zo kunnen ze de verstandhouding met de klant gewoon goed houden zonder dat er over geld hoeft te worden gesproken. Ook verrekeningen met bijvoorbeeld een zorgverzekering kunnen direct worden verwerkt. Daarom krijg je als je bij de tandarts of de fysiotherapeut bent geweest nooit een rekening van de zorgverlener zelf maar verloopt de betaling via een tussenpersoon. Je kunt, als je de rekening niet in 1 keer kan betalen, vaak direct online een betalingsregeling treffen om deze in termijnen te voldoen.

admin

Geef een reactie