Bereik het maximale

Titel

Autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et dolore feugait

Hoe vaak moet je bepaalde voorwerpen desinfecteren om effectief te zijn?

Het desinfecteren van voorwerpen is een belangrijke manier om het risico op het oplopen van infecties te verminderen. Het regelmatig desinfecteren van voorwerpen kan helpen om het aantal ziektekiemen te verminderen en om te voorkomen dat deze zich verspreiden. Maar hoe vaak moet je bepaalde voorwerpen desinfecteren om effectief te zijn?

 

Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals het type voorwerp, de omgeving waarin het voorwerp wordt gebruikt en de kans op besmetting. Hieronder geven we enkele richtlijnen voor het desinfecteren van verschillende soorten voorwerpen.

Oppervlakken

Oppervlakken op kantoor, zoals tafels, werkbladen, toiletbrillen en kranen, kunnen het beste dagelijks gedesinfecteerd worden. Oppervlakken in openbare ruimtes, zoals winkels en openbare toiletten, moeten vaker gedesinfecteerd worden, afhankelijk van de drukte van de ruimte. Als er met een duurzaam desinfectiemiddel gedesinfecteerd wordt, wordt de Biofilm die in het water kan zitten duurzaam verwijderd. Ook kan er met een vernevelingssysteem gedesinfecteerd worden met Watter.

Gebruiksvoorwerpen

Gebruiksvoorwerpen, zoals nietmachines, glazen en computermuizen, kunnen het beste na elk gebruik gewassen worden met warm water en zeep. Als dit niet mogelijk is, kun je ze ook desinfecteren met een geschikt desinfectiemiddel.

Handen

Handen zijn een van de belangrijkste overdrachtsmiddelen van ziektekiemen. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te wassen met warm water en zeep, vooral na het gebruik van het toilet, het verversen van neus of ogen en het aanraken van oppervlakken waarop mogelijk ziektekiemen aanwezig zijn.

Bedrijfskleding

Kleren kunnen ook een bron van ziektekiemen zijn. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te wassen, vooral als ze in aanraking zijn gekomen met vuil of lichaamsvloeistoffen. Als je kleding niet gewassen kan worden, kun je ze ook desinfecteren met een geschikt desinfectiemiddel.

admin

Geef een reactie